Rastislav Búgel Hokej

Dráma až do konca! Hokejisti porazili Žilinu

Nitra nastúpila bez zraneného Stümpela, Žilina už bez Laža. Vedenia v stretnutí sa ujali v 10. minúte domáci hráči, keď Chrenko naznačil strelu, no poslal prudkú prihrávku Jokilovi a ten z ostrého uhla trafil odkrytú časť Johanesovej brány.

Ilustračný obrázok k článku Dráma až do konca! Hokejisti porazili Žilinu

O dve minúty už viedli Nitrania 2:0, Miroslav Pupák v obkľúčení „vlkov“ skúsil strelu švihom spoza obrancu a puk skončil v bráne Žiliny. Tri minúty pred prvou sirénou mohol zvýšiť kapitán Nitry Kováčik, no jeho bekhendové zakončenie v nájazde presné nebolo.

V 7. minúte druhej časti stretnutia sa podarilo hosťom znížiť v presilovke, keď Tomáš Troliga tečoval puk pred Valentom po strele Haranta. O minútu bol v oslabení faulovaný pred bránou hostí domáci krídelník Roman Tománek a nariadené trestné strieľanie využil efektným blafákom – 3:1. Štvrtý gól pridala Nitra v presilovke v 32. minúte, keď Chrenko vrátil puk Tomášovi Nádašdimu, ktorý prestrelil Johanesa. V poslednej sekunde druhej tretiny po strele Troligu doklepol puk do brány Nitry Harant – 4:2.

Hostia zacítili šancu a v 47. minúte nahodil Rúfus od modrej čiary puk na Valenta, ten ho nezachytil a nekrytý Škoda zblízka znížil na rozdiel gólu – 4:3. V závere hostia tlačili, odvolali brankára, no ani to im napokon k bodom nepomohlo.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Prvých dvadsať minút hráči dobre korčuľovali, hrali uvoľnene a strelili sme góly. Ale v závere druhej tretiny sme inkasovali a dohrávali sme v nervozite a bojovnosti.“

Ladislav Spišiak, tréner Žiliny: „Prvá tretina nám nevyšla, Nitra dominovala, no po prestávke sme ožili a znížili na rozdiel gólu. V tretej tretine sme hrali veľmi dobrý hokej, chýbalo však trochu šťastia a dôraznosti pri zakončení.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM