Kultúra

Dožinkový sprievod, guláš aj koncerty: Takýto bude víkend v Nitre

Pred nami je ďalší augustový víkend. Nudiť sa v Nitre určite nebudete. Pripravené budú koncerty, filmové večery i niečo pre milovníkov tradícií.

Ilustračný obrázok k článku Dožinkový sprievod, guláš aj koncerty: Takýto bude víkend v Nitre
Zdroj: Rastislav Búgel

Lillyem – Akustický koncert na terase

14. augusta od 19.00 do 21.00, na terase Trafačky

Speváčka Lívia a gitarista Zdenko spríjemnia letný večer akustickými covermi a tiež vlastnou tvorbou. Vstupné dobrovoľné.

Storočie Miroslava Zikmunda

14. augusta od 21.00 do 22.30 v Gotickej priekope na Nitrianskom hrade

Životopisný film/dokument * 97 min * ČR * 2014 Film prináša osobitý pohľad na búrlivé dejiny 20. storočia očami muža, ktorý poznal celý svet. Prežil 2. svetovú vojnu, zažil nástup komunizmu i jeho pád. Bol v Afrike, keď zanikal koloniálny systém. Stretol sa s prezidentmi, zažil nástup demokracie aj „všemocného“ kapitalizmu. Vstupné 2 eurá.

Charitatívny beh pre Viktóriu

15. augusta od 08.00 do 11.45 v Mestskom parku na Sihoti

Akcia je určená pre ľudí ktorí radi behajú a chcú pomôcť. Cieľom charitatívneho behu je vyzbierať dosť financií na delfínoterapiu pre Viktóriu. Dievčatko s rettovým syndrómom. Je to závažné neurovývinové ochorenie postihujúce centrálny nervový systém. Toto zriedkavé ochorenie postihuje prevažne ženy 1:10000. Postihnutie sa prejavuje v poruche funkcií, ktoré zahŕňajú pohyb, reč, žuvanie, prehĺtanie, učenie, zmyslové vnímanie, prejavy nálady, dýchanie, srdcovú činnosť a trávenie. Je nutná 24 hodinová starostlivosť. Viktória má pridruženú aj epilepsiu. Na zlepšenie kvality jej života sú nutné rehabilitácie, špeciálne terapie a výživové doplnky. Všetko je finančne veľmi náročné. Štartovné: dospelí 11 eur, deti 5 eur.

Hájovský kotlík

15. augusta od 12.00 do 20.00 na priestranstve pred Kultúrnym domom Párovské Háje

V Párovských Hájoch bude rozvoniavať guláš. Akcia sa začína o 12.00 hodine. Vyhodnotenie bude o 17.30 h. Nasledovať bude zábava s DJ-om, tancovačka pre kuchárov, kuchtíkov a pomocníkov. Chýbať nebude maľovanie na tvár i tombola. Vstup voľný.

Nitrianske hody a dožinky

15. augusta od 15.00 do 22.00 na Svätoplukovom námestí

Tešiť sa môžete na jarmok ľudových remesiel, špeciality nitrianskej kuchyne či degustáciu kvalitných vín a vystúpenia. Kultúrny program bude prebiehať na Svätoplukovom námestí a pešej zóne. Hlavný program otvorí o šiestej hodine dožinkový sprievod pešou zónou.

Chrenovské letné kino

15. augusta od 17.00 do 22.00 pri Starej kotolni

V sobotu 15. augusta sa bude na Chrenovej pri Starej kotolni opäť premietať. V rámci projektu Letné kino na Chrenovej, ktoré organizuje neformálna skupina Tormošani, sa môžete tešiť na film Dolittle z roku 2020. Filmový večer sa začne o 20.30 hodine. Premietaniu bude predchádzať pestrý program. O 17.00 hodine zahrá divadielko Maťo detské predstavenie s názvom Čoko príbeh a o 18.15 predvedie bubnovú šou Campana Batucada.

Koncert Kristián Révay

15. augusta od 19.30 do 22.00 v Paletke Beer Cafe

Talentovaný nitriansky spevák spríjemní svojim vystúpením večer v Paletke. Vstupné 3 eurá.

Koncert Vanessa Sarkozi & Miloš Bihary Gypsy Jazz Project

15. augusta od 20.00 do 22.00 v Music A Cafe

Unikátny hudobný projekt mladej talentovanej speváčky Vanessy Šarközi. Spolu s virtuóznym klaviristom Milošom Biharym vytvárajú netradičné prevedenie cigánskych skladieb v modernom jazzovom šate! Vstupné 8 eur.

Viktoriáni

16. augusta od 13.00 do 18.00, Nitriansky hrad

Zážitkové popoludnie so skupinou historických šermiarov Bojník. Deň plný hier pre deti, remesiel a scénických vystúpení. Vstupné dospelí 5 eur, deti, študenti, seniori 2,50 eur.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM