Lucia Lauková Rôzne

Dôvody odovzdania psa do nitrianskeho útulku zarážajú: Po sviatkoch je tu 25 nových chlpáčov

Akokoľvek veľkú má útulok kapacitu, väčšinou je úplne plný. Tak isto je na tom aj útulok v Nitre, tiež známe ako Regionálne centrum Slobody zvierat. Každý rok sa opakuje ten istý scenár.

Ilustračný obrázok k článku Dôvody odovzdania psa do nitrianskeho útulku zarážajú:  Po sviatkoch je tu 25 nových chlpáčov
Zdroj: Dnes24.sk

Psíkovia pribúdajú už hneď prvý deň po Vianociach. Niektoré prinesú ľudia doslova ako nechcený vianočný darček. Iný psíkovia svojím majiteľom ujdu na Vianoce, pretože už od štedrého večera začínajú ľudia s ohňostrojmi, čo samozrejme psom neprospieva. „Niektoré psy napríklad strážne psy zabehnú aj 20 kilometrov, o to je ich dohľadanie ťažšie, nehovoriac o tom aké nebezpečenstvo im hrozí. Našťastie pre väčšinu z takto zatúlaných psíkov si ich majitelia prídu,“ povedal o situícii v útulku František Kubíček.

Na Silvestra je to ešte horšie, „najlepšie je keď je pes začipovaný vtedy ho ani nemusíme umiestniť v útulku ale hneď voláme majiteľa. Ďalšou vlnou bolo aktuálne koniec prázdnin. Po prázdninách sa k nám tiež vrátilo dosť psíkov, ktoré už nikto nechcel,“ informuje František Kubíček, pracovník útulku v Nitre.

Nie je to len počas sviatkov kedy sa zbavujú ľudia svojich psov. "Prichádzajú k nám ľudia už aj tesne pred Vianocami s tým, že u nás nechajú psa a ani nám nevedia uviesť dôvod prečo ho nechcú. Často odpoveďou je, že im prekáža keď im behá po záhrade alebo dokonca, že si chcú na Vianoce kúpiť nového,“ informuje František Kubíček.

Nitriansky útulok má kapacitu 200 zvierat. Momentálne je u nich ešte 25 psov, ktoré sa k nim dostali po sviatkoch, no nikto ich tam ešte nehľadal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM