Lucia Lauková Šport

Dotáciu na novú športovú halu Nitra nezískala: Postaví ju za menej a zo svojich

Na Čermáni plánuje mesto postaviť novú športovú halu za takmer 800-tisíc eur. Radnica už vypísala verejné obstarávanie.

Ilustračný obrázok k článku Dotáciu na novú športovú halu Nitra nezískala: Postaví ju za menej a zo svojich
Zdroj: TASR

Mesto Nitra plánuje postaviť novú športovú halu na Hlbokej ulici v Nitre. Magistrát sa s projektom na výstavbu športoviska uchádzal aj o dotáciu od Slovenského olympijského výboru. Ten však projekt, ktorý počítal s výstavbou športovej haly za 1,5 milióna eur, nepodporil.

Z vlastných zdrojov

Radnica sa rozhodla pre skromnejší projekt, ktorý bude financovať z vlastných zdrojov. „Športová hala na Hlbokej sa bude realizovať z prostriedkov mesta a pôjde o montovanú športovú halu,“ potvrdil prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak. V polovici decembra mesto vyhlásilo verejnú súťaž na zhotoviteľa objektu športovej haly na Hlbokej ulici v Nitre.

Náklady na športovú halu

Náklady na výstavbu športovej haly na Hlbokej budú nižšie o takmer polovicu. Celková predpokladaná hodnota novej športovej haly je 799 698,27 eur bez DPH. Ponuky majú byť otvorené už 10. januára 2018 o 11.00 h na Mestskom úrade v Nitre. Nová športová hala bude slúžiť predovšetkým žiakom susedných škôl a obyvateľom mesta. Športová hala by mala byť postavená do ôsmich mesiacov od nadobudnutia účinnosti zmluvy o dielo.

Podobná ako telocvičňa

Navrhovaný objekt je jednopodlažný a delený na halu A, kde bude telocvičňa a halu B, kde bude priestor pre sociálno technologické zázemie. Celkové rozmery sú 53,9 m x 24,9 metrov. Svetlá výška v hale A je 10,6 m a svetlá výška v hale B je 2,5 m.

Nosnú konštrukciu tvorí oceľová oblúková konštrukcia v rozmeroch: Hala A (telocvičňa) šírka 27,5 m, dĺžka 45,5 m a výška 11 m. Hala B bude mať rozmery: šírka 20,5 m, dĺžka 13,1 m a výška 6 m. Športová hala bude teda podobná telocvični na ZŠ Tulipánová, ktorú otvorili v septembri tohto roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM