Lucia Lauková Správy Samospráva

Dotácie na šport a kultúru: Nitriansky kraj vyčlenil viac ako 1,6 milióna eur

Nitriansky samosprávny kraj dostal viac ako 1300 žiadostí o dotáciu v oblasti športu a kultúry. Projekty žiadateľov kraj finančne podporí.

Ilustračný obrázok k článku Dotácie na šport a kultúru: Nitriansky kraj vyčlenil viac ako 1,6 milióna eur
Foto: Rastislav Búgel

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vyčlenil v tomto roku na podporu kultúry a športu viac ako 1,6 milióna eur. Podľa platného všeobecne záväzného nariadenia (VZN) budú financie z rozpočtu NSK rozdelené podľa počtu obyvateľov v jednotlivých volebných obvodoch.

Žiadosti o dotácie

Na Úrad NSK prišlo celkovo 1302 žiadostí o dotácie na kultúrne a športové aktivity. „V rámci kultúry bolo celkovo prijatých 664 žiadostí, z ktorých jedna nesplnila podmienky VZN. Oddelenie mládeže, telesnej kultúry a športu zaevidovalo 639 žiadostí, z nich jedna nesplnila stanovené podmienky,“ uviedol riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan.

Podporia každého

Uchádzači o dotácie na kultúru žiadali z kraja spolu viac ako 837 000 eur. Záujem o dotácie na šport prekročil sumu 777 000 eur. Pôvodne však mal NSK na podporu kultúrnych projektov vyčlenených 300 000 eur a rovnaká suma mala ísť aj na dotácie pre športové aktivity. Regionálni poslanci však ešte na svojom marcovom rokovaní rozhodli, že z rozpočtu kraja na tento účel vyčlenia viac peňazí. „Vzhľadom na to, že sa táto položka zvýšila, môžeme uspokojiť každého žiadateľa v plnom rozsahu,“ uviedol poslanec Martin Nemky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM