Rastislav Búgel Hokej

Doping ruského obrancu Jerjomenka: TOTO je stanovisko hokejového klubu!

Ako sme vás už informovali, Jevgenij Jerjomenko si hokej pravdepodobne dlhšiu dobu nezahrá. V Nitre sa s ním už rozlúčili. Dôvodom bol pozitívny dopingový nález.

Ilustračný obrázok k článku Doping ruského obrancu Jerjomenka: TOTO je stanovisko hokejového klubu!
Foto: Rastislav Búgel

Ruský obranca Jevjenij Jerjomenko si poriadne zavaril. Ešte 10.októbra mu bola odobraná kontrolná vzorka, ktorá hovorila jasnou rečou. Dopingový nález bol pozitívny.

Klub zaujal stanovisko k prípadnu Jevgenija Jerjomenka. „Dozvedeli sme sa to presne pred troma týždňami, keď prišla na klub obálka s oznámením o pozitívnom náleze. Následne sme si preverili, o čo presne ide a keďže to nebol žiadny „liek na chrípku“, zastavili sme mu činnosť,“ informoval Ján Plandora pre klubovú stránku.

Riaditeľ klubu ďalej prezradil, prečo sa otáľalo so zverejnením informácií o pozitívnom dopingovom teste, keď táto informácie bola v Nitre verejným tajomstvom. „Išlo o podporný prostriedok a po rozhovore s jeho agentom sme usúdili, že ani nepožiadame o B vzorku. Z Nitry odišiel už pred pár dňami, my sme museli ešte počkať na oficiálne vyjadrenie Antidopnigovej agentúry a zväzu,“ uviedol Ján Plandora pre stránku klubu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM