Rastislav Búgel Hokej

Domáce prostredie dokonale využité: Nitra vyhrala aj druhý zápas

Nitrianski hokejisti majú za sebou úspešné domáce ťaženie. Vyhrali aj v druhom zápase štvrťfinálovej série na domácom ľade.

Ilustračný obrázok k článku Domáce prostredie dokonale využité: Nitra vyhrala aj druhý zápas
Foto: Rastislav Búgel

V Nitre začali opäť oba tímy opatrne, Martin navyše so zostavou, v ktorej neostal kameň na kameni. Henrich Ručkay už v 2. minúte neukontroloval svoju hokejku a ponúkol hosťom štvorminútovú presilovku. Po 54 sekundách mu skrátil trest Varga, ktorý excelentným tečom Dlouhého strely od modrej poslal hostí do vedenia. Tí pôsobili lepším dojmom, ale v 9. minúte opäť spravili obrovskú hrúbku pri pokrývaní hráčov v obrannom pásme, osamotený Štefanka dostal prihrávku od Bajteka a blafákom do bekhendu prekonal Dzubinu. V ďalšom priebehu pod Zoborom gradovala skôr atmosféra ako výkon oboch tímov a šance sa rodili len sporadicky. Štyridsaťosem sekúnd pred sirénou však Martin opäť doplatil na ďalšiu veľkú chybu pri bránení, keď Ďatelinka neustrážil pred bránkoviskom Jakuba Ručkaya a ten na dvakrát poslal Nitru do vedenia.

Druhá tretina priniesla nitriansky strelecký uragán a bezmocnosť zdecimovaných hostí. V 24. minúte potrestal ich zabudnutú defenzívu Henrich Ručkay a zápas sa zmenil na vystúpenie jedného tímu. Martin kopil chybu za chybou a jeho hráči trávili opäť veľa času na trestnej lavici. V 25. minúte Tománek z bezprostrednej blízkosti zvýšil na 4:1 a Dzubinu v bránke „kosačiek“ vystriedal Čech. V polovici stretnutia ukázal Stümpel svoj čuch na góly a v 32. minúte, hoci so šťastím, „vykúpal“ Čecha aj Slovák. Niekoľko desiatok hosťujúcich fanúšikov sa následne druhému odovzdanému výkonu hráčov na ľade otočilo chrbtom a pred druhou sirénou vyprázdnili sektor. Bezradnosť hostí sa prejavila aj v závere tretiny počas 106-sekundovej presilovky o dvoch hráčov, ktorej sa Nitra bez problémov ubránila.

Úvod tretej tretiny negatívne poznačil Bajtekov atak na Smreka, ktorého po niekoľkominútovom ošetrovaní na ľade museli odviezť na nosidlách. Pre Bajteka sa zápas skončil, ale pre psychicky zdecimovaných hostí už 5-minútová presilovka veľa neznamenala. V 47. minúte sa však zdvojnásobila, Svoboda unikol domácej defenzíve a prekonal Lakosila. Rovnakú možnosť mala následne aj Nitra, ale v rozhodnutom zápase už nemala záujem doraziť Martinčanov ďalšími gólmi. Tréner Antonín Stavjaňu odstavil z hry svoju elitnú formáciu a zápas sa už len dohral.

HK Nitra – MHC Mountfield Martin 6:2 (2:1, 4:0, 0:1)

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Počet gólov je nad očakávanie, ale počítame skôr zápasy. No je prijemné, keď je takéto skóre a záver zápasu je už uvoľnený a nemusíte sa stresovať o výsledok.“

Richard Mráz, útočník Nitry: „Oba zápasy sme zahrali veľmi dobre. Dnešná prvá tretina síce naznačovala, že by to mohlo byť vyrovnané stretnutie, ale zvládli sme jej koniec. Od začiatku druhej sme už do toho nastúpili. Zvládli sme to veľmi dobre a dúfam, že to takto pôjde aj vonku.

Jaroslav Török, tréner Martina: „Prehrávame na zápasy 0:2. Narazili sme na najlepšie strieľajúci tím základnej časti, najefektívnejší. Dali vyše 200 gólov. Tá sila sa jednoznačne prejavila, ale veľmi sme im to uľahčili. Za dva zápasy 20 dvojminútových trestov je príliš. Zaostávali sme v osobných súbojoch, v agresivite, v dôraze.“

Ivan Ďatelinka, obranca Martina: „Predstavovali sme si to inak, ale bohužiaľ, je to tak, ako to je. My sme na ľade neodviedli to, čo sa od nás očakávalo. Musíme sa z toho poučiť, sériu sme ešte neprehrali.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - MHC Mountfield Martin
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM