Rastislav Búgel Hokej

Domáca neporaziteľnosť pod Zoborom trvá: Nitra zdolala piešťanských Havranov!

Nitrianski hokejisti hrali na domácom ľade s Piešťanmi nerozhodne viac ako dve tretiny. Napokon však nitrianska neporaziteľnosť v domácom prostredí pretrvala.

Ilustračný obrázok k článku Domáca neporaziteľnosť pod Zoborom trvá: Nitra zdolala piešťanských Havranov!
Zdroj: Dnes24.sk

Pod Zoborom sa odohral súboj bratov Ručkayovcov, v drese Nitry sa predstavil Henrich a v zostave Piešťan nastúpil Jakub. Prvá tretina gól nepriniesla, hoci v 6. minúte po peknej akcii Piešťan zakončil Bartánus strelou do žŕdky Kristanovej bránky. Najviac však zarezonoval zákrok Baču na Haringa, ktorý zostal nehybne ležať na ľade, no potom za pomoci spoluhráčov a potlesku divákov odišiel na striedačku. V druhej časti stretnutia začali hostia agresívnejšie, vďaka čomu sa niekoľkokrát dostali do dobrých príležitostí. Najväčšiu mal krátko pred druhou sirénou Bartánus, no Kristanov semafor bol proti.

Góly až v závere

Prvý gól prišiel až v 45. minúte, keď Tománek zatiahol puk za bránu, adresoval ho Stümpelovi a ten z ľavého kruhu prepálil Tomeka v bráne Piešťan. Druhý gól nasledoval v 52. minúte a opäť do bránky hostí, keď po viacerých dorážkach poslal puk do siete Henrich Ručkay – 2:0. Šesť minút pred treťou sirénou predviedol parádnu akciu Tománek, vyzval k streľbe Lukáša Nováka, no ten tesne minul Tomekovu bránu. Nitra zdolala Piešťany 2:0.

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Pre nás to bol ťažký zápas po tom, čo sme nevyužili úvodný tlak. Piešťany nás dobre organizovanou hrou držali na dištanc, viazla nám rozohrávka a koncovka nebola podľa našich predstáv. Chalani sa však zapreli a húževnatosťou sme uhrali tri body proti dobrému súperovi.“

Milan Klement, tréner Piešťan: „Štyridsať minút nádeje na dobrý výsledok a v poslednej tretine sme sa našou nerozvážnosťou zarezali sami. Nitra vyhrala, ale myslím, že sme boli zdatný súper.“

Video pripravujeme!

HK Nitra : ŠHK 37 Piešťany
1
Galéria
HK Nitra :  ŠHK 37 Piešťany
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM