Rastislav Búgel Basketbal

Dôležité prvé víťazstvo: Basketbalisti Nitry pokorili Inter

Basketbalistom Nitry sa podaril úspešný vstup do semifinálovej série. Na domácej palubovke si poradili so súperom z Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité prvé víťazstvo: Basketbalisti Nitry pokorili Inter
Foto: Rastislav Búgel

Do prvého semifinálového zápasu vstúpili lepšie domáci basketbalisti. Postupne si dokázali vypracovať mierny náskok, ktorý si počas prvej desaťminútovky starostlivo strážili. Napokon sa hráčom BK Nitra podarilo vyhrať prvú štvrtinu v pomere 25:20. Nitriansky tlak sa stupňoval aj v ďalšom priebehu prvého semifinále. Náskok na bodovom účte Nitry sa postupne zväčšoval. Do šatní odchádzali oba celky za stavu 44:31 z pohľadu domácej Nitry.

Hostia zlepšili hru

Zaplnená Mestská hala si užívala príjemný basketbal aj v druhej polovici stretnutia. V ďalšom priebehu mali viac šťastia domáci basketbalisti. Inter sa nevedel presadiť v koncovke a tak išla Nitra dopredu. Postupne sa medzi oboma celkami vytvoril priepastný bodový rozdiel. V poslednej desaťminútovke hostia zmobilizovali svoje sily. Dokázali zmazať viac ako dvadsaťbodové vedenie basketbalistov BK SPU Nitra. Domáci nechceli dopustiť zvrat a to sa im napokon aj podarilo. Nitra si za stavu 78:67 odniesla prvé dôležité víťazstvo v semifinálovej sé­rii.

Video pripravujeme!

SPU Nitra - Incheba Bratislava
1
Galéria
SPU Nitra - Incheba Bratislava
32
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM