Rastislav Búgel Kultúra

Dobrovoľníkov čaká množstvo aktivít: Nitra sa zapojí do podujatia Naše Mesto

Nitrania sa v júni tohto roka prvýkrát zapoja do dobrovoľníckeho podujatia Naše Mesto. Dobrovoľníci budú tráviť čas so zdravotne znevýhodnenými deťmi, čistiť kalváriu a zbierať odpadky v neďalekom lese, ale aj maľovať plot na jednej zo základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníkov čaká množstvo aktivít: Nitra sa zapojí do podujatia Naše Mesto
Zdroj: Dnes24.sk

Počas dvoch dní 12. a 13. júna sa budú môcť záujemcovia zapojiť do ktorejkoľvek z ôsmich dobrovoľníckych aktivít. „Ešte stále hľadáme dobrovoľníkov, ktorí by radi trávili čas na spoločnej vychádzke s deťmi so zdravotným znevýhodnením zo Spojenej školy Mudroňovej v Nitre a ďalších, ktorí pomôžu s úpravou ich školského dvora. Zaujímavá aktivita sa bude odohrávať aj okolo skladového kontajnera, ktorý je momentálne v centre mesta na pešej zóne a stal sa dejiskom divadla, koncertov a trhov. Združenie tab_lab potrebuje pomoc s otočením kontajnera smerom do ulice a s pomocou dobrovoľníkov chce tiež vytvoriť sedenie pre okoloidúcich, zasadiť zeleň a vytvoriť čitáreň,“ informovala Monika Smolová z Nadácie Pontis, ktorá Naše Mesto koordinuje.

Podujatie Naše Mesto je najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe, do ktorého sa zapájajú zamestnanci firiem a verejnosť. Dobrovoľníci si môžu vybrať z vyše 450 aktivít v 19 mestách na Slovensku, ktoré navrhlo 200 neziskových organizácií, škôl, škôlok, miest, obcí a mestských častí. V uliciach bude viac ako 6000 dobrovoľníkov, ktorí budú v rovnakých tričkách pomáhať organizáciám, školám a rôznym iniciatívam, aby urobili svoje mesto ešte krajším.

V ponuke dobrovoľníckych príležitostí je aj pomoc hradom a hradným zrúcaninám, ako sú Lietavský hrad, hrad Hričov, Plavecký hrad, Revište, Blatnica a ďalšie. V tomto roku sa do podujatia zapája 80 spoločností.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM