Rastislav Búgel Správy

Dobrí ľudia pomáhajú: V Nitre sa našlo viac ako 100 darcov!

Nitrianska komunitná nadácia už desiaty rok ponúkla obyvateľom Nitry a okolia možnosť rozhodovať o tom, čo vo svojom meste podporia. Do Klubu darcov sa mohli pridať Nitrania do konca novembra prostredníctvom portálu darujme.sk.

Ilustračný obrázok k článku Dobrí ľudia pomáhajú: V Nitre sa našlo viac ako 100 darcov!
Zdroj: Dnes24.sk

Výzva bola splnená, a tak nadácia ponúka ľuďom možnosť pridať sa ešte aj do uskutočnenia slávnostného stretnutia Klubu darcov, 12. decembra v nitrianskej Synagóge – s novou optimistickou výzvou – nájsť 120 darcov v Nitre.

Pomohli osobnosti, partneri a priatelia nadácie

„To, že sa nám podarilo našu výzvu naplniť je zásluha všetkých našich priateľov. Pridali sa k nám známe tváre (Miriam Šmahel Kalisová, Miroslav Stoch a Štefan Pčelár), pán primátor Nitry Jozef Dvonč, členovia správnej rady, podnikatelia, bývalí darcovia, ľudia z neziskových organizácií, ktoré podporujeme, dokonca sa kvôli nášmu cieľu vyskladali aj štyridsiati dvaja učitelia. Všetci nám dodali neuveriteľné množstvo energie a chuti do ďalšej práce,“ prezradila Ľubica Lachká, správkyňa nadácie.

Budú vyberať tri projekty

„Darcovia, ktorí sa pridali do konca novembra, mohli vybrať 6 zo 14 prihlásených nápadov, ktoré sa prídu prezentovať priamo na podujatie. Z nich vyberú hlasovaním najlepšie 3, ktoré získajú granty,“ informuje PR manažérka nadácie Petra Hadžová. O priazeň darcov sa uchádza Komunitná ekozáhrada pre verejnosť v nitrianskom Hideparku, nové búdky pre chránené živočíchy na Klokočine, netradičné medzinárodné podujatie – festival bubnov priamo v centre Nitry, terénna práca a prevencia proti drogám na nitrianskych sídliskách, oddychová zóna v školskom areáli pre 120 detí s rôznymi druhmi postihnutia a napokon chcú v MŠ Párovská zatočiť s narastajúcou obezitou športom a zdravou výživou pre deti aj rodičov.

Vyzbierali viac ako 35-tisíc eur

Klub darcov pripravuje 8 komunitných nadácií už 9 rokov. Členovia nitrianskeho Klubu darcov doteraz podporili už 68 verejnopros­pešných aktivít v Nitre a v okolí sumou 35 605,03 €. Nadácia má teraz novú métu. Nájde sa 120 darcov? „Ak áno, NKN pripraví neobyčajný vianočný zážitok pre všetkých,“ informuje Petra Hadžová z NKN.

Foto: ilustračné (NKN)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM