Rastislav Búgel Basketbal

Dobrá správa pred začiatkom basketbalovej sezóny: Nitra získala rozohrávača z Čiernej Hory!

Niekoľko dní pred začiatkom novej basketbalovej sezóny sa klubu podaril husársky kúsok. Vedenie našlo náhradu za Ľuboša Moravca na rozohrávačský post.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pred začiatkom basketbalovej sezóny: Nitra získala rozohrávača z Čiernej Hory!
Zdroj: Dnes24.sk

Z Balkánu prichádza okúsiť slovenské prostredie 25-ročný rodák z Čiernej Hory kola Lalić. 189 cm vysoký rozohrávač prichádza po úspešnej sezóne strávenej v Bosne a Hercegovine ako hráč HKK Zrinjski HT Mostar. S Mostarom sa síce umiestnil len na 7. mieste, ale omnoho lepšie sa mu darilo dirigovať hru svojho celku. V 22 zápasoch zaznamenal priemerne 9.5 bodov, 3.2 doskokov, 5.7 asistencií a 2.1 ziskov.

V rámci priemerného počtu asistencií na zápas sa umiestnil na celkovo treťom mieste v celej lige, v počte ziskov mu dokonca patrila prvá pozícia. Lalić má na svoj vek za sebou bohatú minulosť na medzinárodnej scéne, bol reprezentantom reprezentácie Srbska do 16 a 18 rokov, neskôr po rozdelení nastupoval za Čiernu Horu v družstve do 17, 18 a 20 rokov. V rámci Majstrovstiev Európy B-divízie do 18 rokov zasiahol do 8 stretnutí, kde priemerne dosiahol 13.6 bodov, 4.3 doskokov, 7.1 asistencií a 2.6 ziskov na zápas. S reprezentáciou sa síce umiestnil na nepopulárnom 4. mieste, ale i naďalej úspešne bol súčasťou národného tímu, v roku 2009 reprezentoval krajinu na Stredozemných hrách.

Na klubovej scéne bol Nikola taktiež úspešný, s Podgoricou v sezóne 2006/2007 vyhral titul aj pohár, s KK Lovcen Cetinje sa o tri roky neskôr dopracoval dokonca do finále Balkánskej ligy. Malo by ísť teda o mimoriadne skúseného a efektívneho rozohrávača, ktorý bude vedieť umne viesť hru Nitry. Lalić prichádza pod Zobor na dvojtýždňovú skúšku, počas ktorej si získať dôveru u trénera Urbana a s tým spojenú miestenku na súpiske vysokoškolákov. Pevne veríme, že proti Karlovke a Spišskej Novej Vsi černohorský rozohrávač preukáže svoje kvality. Dnes ráno úspešne absolvoval s tímom prvú tréningovú jednotku a zhodnotil svoje prvé dojmy nasledovne: „Znamená to pre mňa veľa, keďže som prvýkrát mimo svojej rodnej krajiny. Verím tomu, že to bude pre mňa cená skúsenosť. Mám dosť informácií o lige, počul som, že je veľmi kvalitná a tie správy mi potvrdili aj priatelia, ktorí tu momentálne pôsobia. Pevne dúfam, že Nitra je správnym miestom pre moju basketbalovú kariéru.

Nová posila MBK SPU Nitra - Nikola Lalic
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM