Rastislav Búgel Samospráva

Dobrá správa pre všetkých: V Nitre pribudne nový úsek cyklotrasy!

Do konca roka má v Nitre pribudnúť viac ako 800-metrový úsek novej cyklotrasy. Dar v hodnote 90 000 eur je ešte súčasťou kompenzácií za obmedzenia pri výstavbe rýchlostnej cesty R1, ktorú zabezpečovala Granvia.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre všetkých: V Nitre pribudne nový úsek cyklotrasy!
Foto: Rastislav Búgel

Nový úsek cyklistického chodníka nadviaže na už existujúcu trasu, ktorá vedie nábrežím rieky Nitry od Univerzitného mosta po Priemyselnú ulicu.

Ako informovala radnica, nová cyklotrasa povedie v dĺžke 736 metrov od Priemyselnej po Krškanskú ulicu a odtiaľ ďalších 100 metrov až po most pri bývalej kafilérii. „To znamená, že nadviaže na už dokončenú trasu na Wilsonovom nábreží s tým, že pokračovanie po Priemyselnej ulici po most pri kafilérii bude presne v tom profile, ako je to na už existujúcom cyklistickom chodníku. Za kafilerským mostom sa však trošku zúži kvôli starým lipám, ktoré tam rastú. Takže sa tá trasa nebude opierať o múrik, ktorý je pri rieke, ale pôjde vedľa. Postavia sa nové obrubníky a tam bude natiahnutý asfalt. Aby sme nemuseli vytínať stromy, bude tento úsek o 75 centimetrov užší. To znamená, že nebude mať šírku 2,75 metra, ale len dva metre,“ vysvetlil viceprimátor Štefan Štefek.

Potom, ako bude nový cyklistický chodník postavený, získa ho mesto Nitra do vlastníctva prostredníctvom darovacej zmluvy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM