Monika Földešiová Rôzne

Do súťaže Plagát roka sa tento rok zapojili stovky študentov

Už šiestykrát organizovaná výtvarná súťaž Plagát roka 2011 sa stretla aj tento rok s veľkým záujmom žiakov stredných škôl z Nitrianskeho kraja. Podľa organizátorov to dokazuje aj fakt, že sa tento rok do súťaže zapojilo 271 žiakov z 38 stredných škôl

Súťaž s podtitulom Život bez drogy prebiehala v kategóriách počítačová grafika a výtvarná tvorba. Odborná porota posudzovala tematické spracovanie, výpovednú hodnotu, náročnosť a kvalitu návrhu plagátu, spolu s jeho výtvarnou a estetickou stránkou. Celkovo ocenila sedem výtvarných prác a ďalších 53 plagátov vybrala na výstavu v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre. Tieto práce sa neskôr stanú súčasťou putovnej výstavy na stredných školách. Porota tiež vybrala víťazný Plagát roka 2011, ktorý sa stal aj podkladom pre pozvánky a diplomy. „Rozhodla sa oceniť aj pedagóga za vynikajúce výsledky dosiahnuté pri príprave žiakov na súťaž. Prvýkrát od založenia súťaže bola udelená aj Cena vedúcej odboru školstva, mládeže, športu a kultúry Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). Toto mimoriadne ocenenie získala pedagogička Marie Pribulová za dlhoročný aktívny prístup a prípravu žiakov na súťaž Plagát roka,“ uvádza sa v správe odboru školstva Úradu NSK.
V kategórii počítačová grafika sa na prvom mieste umiestnila Kristína Bartfayová, na druhom mieste Alžbeta Malá a o tretiu priečku sa delí Adrián Hráček a Adriana Balková. V kategórii výtvarná tvorba obsadila prvé miesto Michaela Čikelová, na druhom mieste skončila Eva Zemanová a na treťom mieste Frederika Ciglanová. Spomedzi pedagógov boli ocenení Viera Gogorová a Marie Pribulová. Plagátom roka 2011 sa stala práca Kresli si svoj život sám od študenta Mareka Klimička.

Zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM