Lucia Lauková Futbal

Do Nitry prichádza najväčšia liga v malom futbale: Štartuje už v septembri

Do Nitry prichádza najväčšia amatérska liga v malom futbale na Slovensku. Záujemcovia už môžu posielať prihlášky.

Ilustračný obrázok k článku Do Nitry prichádza najväčšia liga v malom futbale: Štartuje už v septembri
Zdroj: Peter Králik

Amatérska liga v malom futbale prichádza aj na trávnik pod Zoborom. V Nitre odštartuje 26. septembra 2016. Doposiaľ pôsobila TOP liga v Bratislave a Trnave.

TOP ligu v malom futbale podporuje aj rodák z Nitry, bývalý futbalový reprezentant, tréner, futbalová legenda a zároveň aj ambasádor, Ľubomír Moravčík. Podporovateľom otvorenia nitrianskej TOP ligy je aj FC Nitra. Práve na jednom z ihrísk FC Nitra sa bude TOP liga odohrávať.

Novinka v prihláške

Zakladateľom TOP ligy je Peter Králik. „Nultá sezóna Nitrianskej TOP ligy bude štartovať podobne ako úvodná sezóna v Trnave či v Bratislave.Pri­aznivci malého futbalu v Nitre zažijú zabehnutý systém hry a organizačne zvládnuté prevedenie. Novinkou však bude, že tímy si už v prihláške budú môcť vybrať preferovanú úroveň. Tie kvalitné 1. TOP Ligu a tie menej kvalitné 2. TOP Ligu a my sa im budeme snažiť čo najviac vyhovieť,“ uviedol Peter Králik.

Dobré podmienky a súťaže

Ako uviedol Peter Králik otvorenie nitrianskej TOP ligy je ďalším výrazným míľnikom. Od septembra 2016 predpokladáme spolu v troch mestách vyše 130 tímov a 2000 hráčov,“po­kračuje Peter Králik. Hráči TOP ligy podľa Petra Králika budú mať k dispozícii kvalitnú hraciu plochu s umelou trávou, individuálne profily, vždy aktuálne výsledky, highlighty, reportáže a rozhovory zo zápasov, súťaže či zľavy, ale aj možnosť predstaviť sa na rôznych podujatiach, ako sú Majstrovstvá TOP ligy či Európska liga majstrov v malom futbale. „Verím, že sa nám spoločne podarí dostať čo najviac hráčov a fanúšikov na futbalové ihriská, a to nielen z Nitry, ale aj z okolitých obcí,” povedal zakladateľ Peter Králik.

Prihlásiť sa môžu aj jednotlivci

Záujemcovia môžu registrovať seba, alebo svoj tím do Nitrianskej TOP ligy od 5. septembra 2016 do 18.septembra 2016 v prihláške, ktorú nájdete na www.topliga.sk. V prihláške si budú môcť hráči vybrať preferovaný hrací deň a čas, počas ktorého odohrajú celú sezónu. Prihlásiť sa môžu aj jednotlivci (hráči v poli, brankári), ktorí nemajú tím, no radi by si TOP ligu zahrali. „TOP liga otvára dvere naozaj každému so záujmom o malý futbal,“ dodal na záver Peter Králik zakladateľ TOP ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM