Tlačové správy

Do kín mieri pôsobivá fantasy novinka: Získajte lístky za jedinú odpoveď!

Príbeh, v ktorom nechýba sympatický smoliar, pôvabná princezná, nádherná krajina ale tiež hrozivý kráľ trollov. Súťažíme o lístky.

Ilustračný obrázok k článku Do kín mieri pôsobivá fantasy novinka: Získajte lístky za jedinú odpoveď!
Zdroj: CinemArt

Fantasy rozprávka Cesta za kráľom Trollov mieri na plátna slovenských kín. Ako prezrádza jej názov, v pozadí príbehu stojí kráľ trollov, zlovestný a hrozivý obor z hôr, ktorý drieme vo svojej jaskyni a čaká na to, kým sa niektorá z princezien do svojich osemnástich narodenín nestihne vydať, aby ju mohol lapiť a zjesť.

Scenár inšpirovaný Bilbom a Frodom

Espen ako najmladší z troch synov chudobného farmára, je doma bitý a šikanovaný lebo nerobí nič užitočné, len chodí po lesoch s hlavou v oblakoch a chytá lelkov. Jeho jedinou úlohou, ktorú mu doma zverili, je udržiavať v kachliach oheň, aby nevyhasol. Ani to však nezvládne a vďaka svojej roztržitosti podpáli celú chalupu.

Je náhoda, že práve on v lese stretne princeznú Kristin, ktorá je na úteku zo svojho rodného hradu. Kristin je poriadne tvrdohlavá, neverí na staré historky o Kráľovi trollov, ktorý má zálusk na princezné, a hlavne si ani náhodou nechce vziať namysleného princa Frederika, ktorého jej vybral otec. Deň pred svojimi osemnástimi narodeninami dáva radšej prednosť ceste do neznáma. Po stretnutí s Espenom zistí, že historky o trolloch sú pravdivé.

A keď kráľ vyhlási pátranie po svojej neposlušnej dcére a sľúbi za odmenu jej ruku a pol kráľovstva, bratia neváhajú a vyrážajú na výpravu. Tí starší, kvôli tomu aby pre rodinu získali novú strechu nad hlavou a najmladší by rád princezninu ruku. Z ich cesty sa vzápätí stane veľké dobrodružstvo, na ktorom stretnú rôzne príšery, zažijú veľa mágie a ocitnú sa na rôznych kúzelných miestach. Na konci ich ale čaká hrozivý a nepremožiteľný Kráľ trollov.

Režisér Mikkel Brænne Sandemose charakter filmu približuje slovami: ,,Pri písaní scenára sme sa inšpirovali postavami Bilba z filmu Hobit a Froda z Pána prsteňov. S Espenom majú veľa spoločného. Nielen to, že sú na hranici medzi mladosťou a dospelosťou, ale všetci traja sa vydávajú na cesty, ktoré z nich spravia veľkých hrdinov. A predovšetkým pre nich platí, že ich úspech nie je len šťastnou náhodou, ale musia sa oň sami zaslúžiť."

Vyhodnotenie súťaže

Víťazi: Mária Zrubecová (Zvolen), Lukáš Badinka (Nitra), Peter Valkovič (Zlaté Moravce)

Zapojením sa do súťaže ste súhlasili s podmienkami súťaže.

Trailer: Fantasy rozprávka Cesta za kráľom trollov
1
Galéria
Zdroj: CinemArt
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM