Rastislav Búgel Rôzne

Dni dobrovoľníctva v Nitre: Prácu zdarma si vyskúšalo viac ako 760 ľudí!

Nitrania aj tento rok dokázali, že majú srdce na správnom mieste. Užili sme si Dni dobrovoľníctva.

Ilustračný obrázok k článku Dni dobrovoľníctva v Nitre: Prácu zdarma si vyskúšalo viac ako 760 ľudí!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas dní 26. a 27. septembra 2014 mali všetci naprieč Slovenskom možnosť skúsiť, aké je to byť dobrovoľníkom. Aj tohto roku Dni dobrovoľníctva v Nitre ponúkli možnosť vyskúšať si post dobrovoľníka v rôznych oblastiach, a zažiť skvelý pocit z pomoci iným. Kto doteraz nevyskúšal dobrovoľníctvo mal jedinečnú šancu práve počas týchto dvoch dní. Nitrianske centrum dobrovoľníctva v spolupráci s Mestom Nitra už po štvrtý krát spojilo rôznymi aktivitami tejto celoslovenskej akcie všetkých dobrovoľníkov, organizácie a firmy z Nitry.

Každý kto chcel pomôcť, si mohol vybrať oblasť, v ktorej sa chcel angažovať. Mohol skrášliť svoje okolie, spríjemniť životy ľudí, či zveľadiť prírodu. Paleta aktivít bola naozaj pestrá.

V Centre pre rodinu dobrovoľníci pomáhali s burzou šatstva, a upratovaním kancelárskych priestorov, v Materskom centre Klokanček umývali okná a hračky, v Zariadení núdzového bývania skrášlili dobrovoľníci záhradný domček pre deti namaľovaním detských motívov, v Dennom centre na Klokočine a v Komunitnom centra sa dobrovoľníci zapojili do pomoci so záhradnými úpravami areálu zariadenia, združeniu Triptych pomáhali dobrovoľníci pri organizovaní kultúrnej akcie Reggae vs.Balkan Beat, Asociácii Divadelnej Nitry, dobrovoľníci pomohli pri zabezpečení aktivít medzinárodného festivalu Divadelná Nitra, OZ Stormu pomáhali dobrovoľníci šíriť osvetu v oblasti rizikového správania sa a kombinovania drôg, a dobrovoľníci Nitrianskeho centra dobrovoľníctva zorganizovali a distribuovali zbierku šatstva pre ľudí bez domova a umožnili pracovníkom mestského úradu si dať zmerať preventívne glykémiu.

V Nitre tento rok 765 dobrovoľníkov odpracovalo zdarma bez nároku na odmenu viac ako 1478 hodín, a zažili na vlastnej koži dobrovoľníctvo. „Každoročne sa zvyšujúci záujem o podujatie je jasným signálom, že dobrovoľníctvo na Slovensku vzrastá na popularite a aj Dni dobrovoľníctva v Nitre sú toho dôkazom,“ informuje Jana Andreasová z Centra pre rodinu.

Dni dobrovoľníctva
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM