Rastislav Búgel Kultúra

Divadelníci idú do sveta: Staré divadlo sa predstaví v Bosne a Hercegovine!

Slovenské bábkové divadlo uvidia diváci v Bosne a Hercegovine v rámci XII. Medzinárodného festivalu divadiel pre deti v Banja Luke v dňoch 6. až 9. októbra.

Ilustračný obrázok k článku Divadelníci idú do sveta: Staré divadlo sa predstaví v Bosne a Hercegovine!
Zdroj: Dnes24.sk

„Prvá ucelená prezentácia v tejto krajine sa bude niesť v zmysle hesla Krajina zázrakov – slovenské divadlá deťom,“ informovala Lucia Čarnecká z Divadelného ústavu v Bratislave, ktorý komplexnú prezentáciu bábkarov zo Slovenska pripravil na pozvanie Divadla pre deti Republiky Srbskej z Banja Luky v Bosne a Hercegovine.

Nitrianske Staré divadlo

Počas štvordňovej prezentácie spestria festivalový program bábkové divadlá z Nitry a Bratislavy (Staré divadlo Karola Spišáka, Divadlo LUDUS – kreatívne centrum mladých a Tradičné marionetové divadlo TYJÁTR Ivana Gontka s inscenáciami Palculienka, Herkules alebo Dobytie pekla, Popletená Punčocha).

Doplnené o výstavu

Prezentáciu doplní výstava Divadelného ústavu s názvom Putovanie do krajiny zázračna autora Vladimíra Predmerského a kostýmovej výtvarníčky Evy Farkašovej. Expozícia ukáže slovenské profesionálne bábkové divadlá a nezávislé skupiny, ako aj činoherné operné a baletné inscenácie pre deti. „Témou najnovších trendov v bábkovom divadle na Slovensku sa bude zaoberať prednáška a následný diskusný panel pod vedením dramaturga Juraja Hubináka,“ dodala Čarnecká.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM