Rastislav Búgel Basketbal

Diváci si vychutnali dramatický basketbal: Nitra doma zdolala Svit!

V 27. kole najvyššej mužskej basketbalovej súťaže privítala domáca Nitra na svojej palubovke Iskru Svit. Stovky divákov si užili dramatické basketbalové divadlo.

Ilustračný obrázok k článku Diváci si vychutnali dramatický basketbal: Nitra doma zdolala Svit!
Foto: Rastislav Búgel

Približne 500 divákov si našlo cestu na 27. kolo basketbalovej extraligy mužov. Pod Zoborom ich čakal zápas domáceho celku s hosťami zo Svitu. V úvodných minútach sa vedenie striedalo na oboch stranách. S blížiacim sa záverom prvej desaťminútovky si domáca Nitra vypracovala viac ako desaťbodový náskok (30:19).

V druhom dejstve sa úspešná streľba na oba koše prakticky zastavila. Až po štyroch minútach prekonala streleckú neistotu domáca Nitra. V druhej štvrtine Urbanovi zverenci jasne dominovali a po dvadsiatich minútach zápasu si do šatne odniesli presvedčivé vedenie 47:28.

Dráma do samého záveru

Polčasová prestávka pomohla hlavne hráčom spod Tatier. Šnúrou 15:0 sa hostia opäť dostali do zápasu. Nitra začala faulovať ako na bežiacom páse a hostia to náležite využívali (59:55).

Do poslednej štvrtiny nastupovali oba celky s vidinou bodového zisku. Hostia sa dostali do vedenia a pokračovali v nastolenej hre. Za vyrovnaného stavu však hostia spravili zásadnú chybu. Hosťujúci Channels spravil dve nešportové chyby v rade, čo Nitra využila a dotiahla zápas do víťazného konca.

Edymax SPU Nitra – Iskra Svit 92:78 (47:28)

Foto: Rastislav Búgel

EDYMAX SPU Nitra - Iskra Svit
1
Galéria
EDYMAX SPU Nitra - Iskra Svit
30
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM