Lucia Lauková Kultúra

Diváci si užili Fiestu pod Zoborom: FOTO, na pešej zóne to bola jedna veľká daždivá sambová party!

Južanský temperament sa prehnal pešou zónou v Nitre. Aj napriek vrtochom počasia sme si užili skvelý záver festivalu Drumpoint Slovakia 2016.

Ilustračný obrázok k článku Diváci si užili Fiestu pod Zoborom: FOTO, na pešej zóne to bola jedna veľká daždivá sambová party!
Foto: Monika Földešiová

Nitra má za sebou tretí ročník festivalu Drumpoint Slovakia. Návštevníci, ale aj samotní účinkujúci, si užili počas štyroch dní výbornú zábavu, atmosféru mesta a ku koncu aj vrtochy počasia. Podľa slov organizátorky Romany Bojdovej však ani dážď nenarušil priebeh festivalu Drumpoint. „Bubeníci z Poľska odštartovali sambovú eufóriu, keď svoje prvé vystúpenie odohrali v daždi pod holým nebom. Po ich vystúpení už bubnovali všetci, na dážď si po chvíli zvykli a na pešej zóne vznikla jedna veľká daždivá sambová party,“ opísala Bojdová.

Špecifická atmosféra

Nakoniec dážď prispel k nezvyčajnej atmosfére a diváci mohli zažiť opäť niečo netradičné. „Atmosféra bola skvelá a ľudia sa bavili. Vo večernom sprievode kvôli počasiu nemohli ísť tanečnice z pozvaných tanečných škôl, ale diváci si ich vystúpenie mohli pozrieť na námestí na hlavnom pódiu v rámci galaprogramu Fiesta pod Zoborom,“ pokračovala. Rovnako dobre vnímajú Nitru a účinkovanie na najväčšej bubeníckej show na Slovensku aj samotní vystupujúci. „Odozvy sú pozitívne. Ako sa vyjadrili bubeníci, Nitra ako mesto aj festival Drumpoint majú špecifickú atmosféru a všetci sa sem radi vracajú.“

O rok znova

Už teraz nám Romana Bojdová prisľúbila, že o rok sa na festivale Drumpoint vidíme opäť v rodnej Nitre. „Momentálne je pred nami niekoľko bubeníckych festivalov v okolitých krajinách, na zimu sa bubeníci sústreďujú v Brazílii na karnevale a potom sa opäť vrátia k nám – na 4. ročník Drumpoint Slovakia, ktorý sa predbežne bude konať 1 – 4. júna 2017,“ dodala mladá bubeníčka.

Pozrite si fotografie v priloženej galérii!

Drumpoint Slovakia 2016
57
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM