Monika Földešiová Futbal

Disciplinárna komisia zastavila činnosť FC Nitra

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) na pondelňajšom zasadnutí zastavila činnosť corgoňligovým klubom FC Nitra a DAC Dunajská Streda.

Oba kluby si nesplnili už dávnejšie stanovenú povinnosť od DK identifikovať osoby, resp. poskytnúť zodpovedajúce vyjadrenia k hrubému nešportovému správaniu, ku ktorému prišlo vo priestoroch štadióna Nitry po vzájomnom zápase 13. kola CL.
DK už dávnejšie skonštatovala, že DAC 1904 Dunajská Streda a FC Nitra nesplnili povinnosť uloženú u. č. 390, ktorou bolo identifikovať priebeh HNS sa divákov a funkcionárov v priestoroch VIP, ako aj osôb, ktoré svojvoľne vstúpili do mix zóny a kabíny rozhodcov po stretnutí. Za účelom náležitého objasnenia okolností DK opätovne uložila obom klubom splniť povinnosť a záznam o spoločnej identifikácii previnilcov podpísanú štatutárnymi zástupcami a bezpečnostnými manažérmi klubov predložiť do 16. novembra, pod následkami ďalších disciplinárnych opatrení. Keďže ani v ďalších dňoch kluby nesplnili povinnosť, DK rozhodla o zastavení činnosti obom klubom na ligové zápasy. Prípadné súboje v Slovenskom pohári môžu odohrať – to sa týka už len Nitry, ktorá v utorok nastúpi v štvrťfinálovej odvete na trávniku Zlatých Moraviec.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM