Správy

Deťom bola v mestskom bazéne ZIMA: Teplotu vody opäť zdvihli

Teplotu vody v Mestskom kúpeli ubrali kvôli úspore. Deti sa v studenej vode však očividne necítili dobre. Upozornila na to aj trénerka Andrea.

Ilustračný obrázok k článku Deťom bola v mestskom bazéne ZIMA: Teplotu vody opäť zdvihli
3
Galéria

Na studenú vodu v bazéne v Mestskom kúpeli sa sťažovali rodičia malých detí, ale aj tréneri, ktorí videli ako sa pri výučbe trasú od zimy.

Prečítajte si tiež

Zníženie teploty vody súviselo so zdvihnutím cien energií. Vo výukovom bazéne bolo po znížení teploty 26,5 °C.

Bola im zima

„Reakcie detí na teplotu vody boli také, aké boli, chytali sa za pliecka, do vody len sťažka vchádzali,“ uviedla trénerka Andrea Kiesel.

Po medializovaných sťažnostiach došlo k náprave. Vodu si prišiel na vlastnej koži otestovať aj nitriansky primátor Marek Hattas a dal pokyn teplotu zvýšiť.

Užívajú si teplejšiu vodu

„Správca Mestského kúpeľa dal znížiť teplotu v bazéne o dva stupne. Tomuto kroku z ekonomického hľadiska rozumiem, z ľudského ho však považujem za nesprávny. Preto som ešte v utorok vydal pokyn, aby sa teplota vody vrátila na pôvodnú hodnotu,“ oznámil primátor na sociálnej sieti.

Dodal, že zníženie nákladov energetickej náročnosti budov vie mesto riešiť inak. Najväčšiu radosť z teplejšej vody majú malí plavci.

„Som rada a teším sa, že si vedenie mesta a Službytu dalo tú námahu a prišli "okoštovať“ teplotu vody a usúdili, že jej teplota skutočne nebola akceptovateľná! Nateraz je teplota vody v bazéne zvýšená a deťúrence si môžu opäť raz užívať čas vo vode – či už v rámci výučby, alebo zábavy," napísala trénerka Andrea.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie udalosti

Deťom bola v mestskom bazéne ZIMA: Teplotu vody opäť zdvihli
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM