Rastislav Búgel Kultúra

Detí si obľúbili knižky: Do čitateľskej súťaže sa zapojilo vyše 700 žiakov

Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre sa snaží pomôcť mladým ľuďom znovuobjaviť čaro kníh. Dopomôcť tomu má aj čitateľská súťaž „Čítajte s nami“.

Ilustračný obrázok k článku Detí si obľúbili knižky: Do čitateľskej súťaže sa zapojilo vyše 700 žiakov
Foto: Iveta Hrabovská

Súťaž Čítajte s nami organizuje Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre v poradí už trinásty rok. Jej cieľom je pokúsiť sa zvýšiť záujem detí o knihu a o čítanie, ktorý v posledných rokoch veľmi poklesol. Súťaž je určená žiakom 2. až 4. ročníkov základných škôl. Tí spolu s učiteľkami navštevovali priestory knižnice už od decembra. Knižnicu navštevovali od decembra do apríla. Žiaci majú za sebou nespočet vyučovacích hodín zameraných na literatúru, a desiatky požičaných a prečítaných kníh. „Pracovníčky knižnice pre ne pripravili spolu 383 vyučovacích hodín na najrôznejšie témy. O konečnom poradí nakoniec rozhodol záverečný test, v ktorom ukázali, ako pozorne počúvali, o čom im pani knihovníčky rozprávali a čo sa dozvedeli z kníh,“ informuje Tatiana Némethová z Krajskej knižnice Karola Kmeťka v Nitre.

Nezostanú bez odmeny

Celá súťaž prebiehala v troch kategóriách. Zapojiť sa mohli deti z 2. – 4. ročníka základných škôl. Tento rok sa zapojilo najviac tried v celej histórii súťaže (44). Triedy pochádzali z 10 základných škôl a tvorilo ich 738 žiakov. „Súťaž je u škôl i detí obľúbená. K takémuto záveru sme dospeli sledovaním štatistiky súťaže od jej prvého ročníka,“ informujú pracovníci knižnice. Najlepšie triedy dostanú vecné ceny.

Vyhodnotenie súťaže sa uskutoční :

14. júna 2013 (utorok) o 10.00 hod. v priestoroch Krajskej knižnice Karola Kmeťka v Nitre na Ul. Fraňa Mojtu 18.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM