Lucia Lauková Rôzne

Deti môžu byť cez prázdniny kreatívne: Priestor majú v Nitrianskej galérii, FOTO

Nitrianska galéria ponúka deťom počas prázdnin kreatívne vyžitie. Okrem zábavy si drobci vyskúšajú rôzne techniky kreslenia.

Ilustračný obrázok k článku Deti môžu byť cez prázdniny kreatívne: Priestor majú v Nitrianskej galérii, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

V Nitrianskej galérii pokračuje aj počas augusta Prázdninové maľovanie, ktoré verejnosti umožňuje využiť čas dovoleniek na kreatívnu činnosť. V priestoroch galérie potrvá do 25. augusta.

Pre účastníkov je pripravený výtvarný materiál, pomocou ktorého si môžu na workshopoch a tvorivých dielňach vyskúšať vlastnú umeleckú tvorbu. Okrem toho si budú môcť pozrieť aj aktuálnu výstavu s lektorským výkladom. „Prázdniny sú určené na oddych a zábavu. Tú môžu zažiť aj deti, ktoré navštívia náš Výtvarný ateliér. Práve tu sa môžu zaujímavými výtvarnými činnosťami dosýta tvorivo vyblázniť,“ pozývajú organizátori.

V priebehu augusta ponúkne galéria podujatia, na ktorých sa môžu účastníci zoznámiť s viacerými výtvarnými technikami. Najbližšie, 15. augusta, to bude kombinovaná kresba, neskôr to bude kresba fixom, rozprávkové ilustrácie, farebná asambláž z prírodného materiálu a rôzne kombinované techniky.

Prázdninové maľovanie je už tradičným podujatím, ktoré Nitrianska galéria organizuje pre verejnosť a hlavne pre deti. Návštevníci môžu prísť maľovať v utorok, vo štvrtok a v piatok od 10. do 12. hodiny. Každú stredu v rovnakom čase sú výstavné priestory, ateliér i nádvorie galérie vyhradené pre detské tábory.

Ako deťom išlo prázdninové maľovanie si môžete pozrieť v priloženej galérii!

Deti môžu byť cez prázdniny kreatívne: Priestor majú v Nitrianskej galérii, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM