Rastislav Búgel Rôzne

Desiatky postihnutých detí si spolu zaplávali

Už štvrtý ročník má za sebou úspešné podujatie Plavecký športový deň. Tradične ho organizovali ľudia stojaci za združením Srdiečko. Viac ako 30 mladých ľudí si tak opäť prišlo na svoje.

Podujatie určené zdravotne ťažko postihnutým deťom v Mestskom kúpeli má svoju dlhoročnú tradíciu. „Ide o štvrtý ročník plaveckého športového dňa. Organizujeme to vždy ako plavecké športové podujatie, ktoré je pod záštitou prezidentky Homo Nitriensis Margity Štefánikovej,“ prezrádza organizátor podujatia Mikuláš Németh.

Ich cieľom bolo sprístupniť vodné športy aj rodinám s postihnutými deťmi, nakoľko nie každý z nich si môže dovoliť nákladnú kúpeľnú liečbu. Zdravotne postihnuté deti jednoznačne potrebujú pohyb, je toto podujatie veľmi prospešné. Plávanie je považované za najprirodzenejší pohyb človeka. Motiváciou pre deti je už len samotná účasť. „Zdatnejší plavci, ktorí preplávajú 25 metrov, budú odmenení medailou. Robíme to tak, že každý rok dostanú všetci plavci zlaté, o rok neskoršie strieborné a následné bronzové medaily ako pamiatka na športový deň. Tento rok dostanú zlaté ,“ opisuje hodnotenie plavcov Németh.

Podujatia sa zúčastnili deti nielen z Nitry. Zaplávať v bazéne pre plavcov a aj neplavcov si prišli deti zo Zlatých Moraviec, Vrábeľ, Hlohovca a Turčianskych Teplíc. 32 detí takýmto spôsobom posilňuje nielen svoje zdravie. Medzi mnohými vznikli aj stále priateľstvá.

Foto: Janka Graňáková

srdiecko_palvaren
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM