Rastislav Búgel Hokej

Derby pre Nitru: Corgoni v Piešťanoch víťazne po nájazdoch

V Piešťanoch sa začalo hrať vo vysokom tempe. Ako prvý ohrozil Lakosila spoza brány Kutálek. V 8. minúte išiel na trestnú lavicu Kotaška, Nitra hrala presilovku, ale zlú rozohrávku vystihol Kutálek a zo samostatného nájazdu otvoril skóre – 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Derby pre Nitru: Corgoni v Piešťanoch víťazne po nájazdoch
Foto: Rastislav Búgel

V tej istej presilovke však Nitra ešte stihla vyrovnať, keď bol medzi kruhmi nikým nekrytý Milo a pomedzi nohy prekonal Šúreka – 1:1. V závere tretiny ešte zazvonila konštrukcia domácej brány po strele Mezeia.

Úvod do druhej časti patril Piešťanom a už po 25 sekundách ťažil zo skvelej práce Klempu Holovič a spomedzi kruhov poslal domácich do vedenia. Gól dal domácim krídla a pred Lakosilom bolo horúco. S pribúdajúcim časom pribudla na ľade aj nervozita a takisto aj vylúčenia. V polovici 36. minúty putoval predčasne pod sprchy Románek za napadnutie hlavy a krku a Nitra dostal možnosť päťminútovej presilovky. Okrem Piačeka, ktorý nezakončil dobre si nič vo výhode nevypracovala, práve naopak, mohli udrieť „havrani“ ale Lakosil hostí podržal.

Z päťminútovej presilovky si Nitra ešte pol minúty preniesla do tretej časti, tu však nevyužila. Tlak hostí však stúpal. Bajtekov blafák sa ešte neujal, ale v 49. minúte vybojoval puk J. Ručkay, prihral pred bránku H. Ručkayovi a ten vyrovnal. Nitra mala naďalej navrch a po chybe ju mohol v oslabení poslať do vedenia Štefanka, ale nájazd nepremenil. Keď ani strela Holoviča neprešla za Lakosilov chrbát, prišlo na rad predĺženie a po ňom a nájazdy.

V nich sa z hostí presadil Slovák a H. Ručkay, zatiaľ čo domáci hráči nepremenili a Nitra si tak pripisuje víťazstvo po nájazdoch.

Roman Sýkora, tréner Piešťan: „Derby zápasy sú veľmi vyrovnané. Tri zo štyroch sa skončili až v nájazdoch. Mali sme dobrý vstup do stretnutia, využili sme chybu v oslabení. Súper ešte v tej istej presilovke vyrovnal. Druha tretina bola zrejme naša najlepšia tretina v sezóne. Škoda gólu v tretej časti. Prehrali sme druhý zápas po sebe v nájazdoch, čo ma mrzí, ale je vidieť, že ideme dobrou cestou.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Do stretnutia sme vstúpili solídnou úvodnou dvadsaťminútovkou, ale osobne mi chýbal tlak na bránu. Nekorčuľovali sme podľa mojich predstáv. V druhej tretine sme hrali katastrofálne. Niečo sme si v šatni povedali, pridali sme na dôraze, ale v momente keď sme mohli rozhodnúť, sme zlyhali. Za dva body sme radi, ale výkon nebol dobrý.“

ŠHK 37 Piešťany – HK Nitra 2:3 pp a sn (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0, 0:1)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM