Rastislav Búgel Basketbal

Derby ako remeň: Basketbalisti porazili lídra až po predĺžení

Nitrianski basketbalisti hostili na domácej palubovke lídra súťaže z Levíc. Hosťujúci tím neprehral 11 zápasov v rade. Nitra však dobre hrajúcich hostí pokorila.

Ilustračný obrázok k článku Derby ako remeň: Basketbalisti porazili lídra až po predĺžení
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Opatrný úvod

Derby medzi Nitrou a Levicami je vždy stretnutím s veľkou diváckou kulisou. Neinak tomu bolo aj v tomto stretnutí. Už od úvodu bolo jasné, že ani jeden tím to nebude mať ľahké. Už prvá desaťminútovka ukázala obraz celého zápasu. Vyrovnanú hru na oboch stranách si užívali fanúšikovia oboch táborov (21:27). Do druhej štvrtiny nastúpili lepšie hosťujúci hráči. Nitra sa poriadne nevedela presadiť, no po polovici štvrtiny sa domáci dostali do mierneho vedenia. Nasledovala však séria chýb, ktoré Levice potrestali (40:44).

Vyrovnané až do konca

Po prestávke Nitra stále ťahala za kratší koniec. Po tretej štvrtine to vôbec nevyzeralo pre domácich dobre (64:67). Až dve minúty do konca štvrtého dejstva sa Nitra zásluhou Tomeka dostala do jednobodového vedenia. Nakoniec však hostia zabojovali a za stavu 79:79 sa išlo do predĺženia. V ňom začali lepšie Levičania. Nitra však vycítila príležitosť a poriadne zmobilizovala svoje sily. Napokon sa z tesného víťazstva radovali domáci basketbalisti. Na nitrianskej palubovke pretrhli víťaznú šnúru Levíc za stavu 93:91.

Basketbal: Nitra - Levice
1
Galéria
Basketbal: Nitra - Levice
10
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM