Lucia Lauková Kultúra

Deň Zeme oslávime v Nitre brigádami: Jarné čistenie čaká aj Zobor

Blíži sa už 10. ročník tradičnej brigády s názvom Jarné čistenie Zobora. Vítaní sú všetci, ktorým záleží na našej prírode.

Ilustračný obrázok k článku Deň Zeme oslávime v Nitre brigádami: Jarné čistenie čaká aj Zobor
Foto: Rastislav Búgel

Skupina dobrovoľníkov sa každý rok podujme napraviť to, čo ostatní neohľaduplní turisti zavinili. Pozbierajú všetko to, čo v prírode nemá čo hľadať.

10. ročník brigády Jarné čistenie Zobora, ktorú organizuje Nitriansky horský spolok v spolupráci s mestom Nitra a Správou CHKO Ponitrie sa bude konať v sobotu 22. apríla na Deň Zeme.

Stretnutie dobrovoľníkov bude o 9.00 h na tradičnom mieste, pred Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada na Zobore. Podľa organizátorov, bolo počas uplynulých 9 ročníkov akcie vyzbieraných približne 26 ton odpadu.

Ako informujú organizátori na FB profile udalosti, cieľom je vyčistenie turistických chodníkov a ich okolia medzi Dražovcami, Pyramídou, Zoborom a Žibricou od rôzneho odpadu, ktorý tam počas svojich výletov a vychádzok zanechávajú nezodpovední návštevníci. „Zámerom organizátorov je tiež asanácia nelegálnych skládok na území prírodnej rezervácie Lupka a nad mestskou časťou Dražovce, kde sa každoročne hromadí veľa odpadu,“ dodávajú organizátori.

Účastníci jarného čistenia Zobora dostanú pracovné rukavice a vrecia na odpad a dobre odvedenej práce neostanú hladní, pripravené je aj občerstvenie.

Brigáda sa bude v sobotu 22. apríla konať o 10.00 hodine aj v Krškanoch. Zraz dobrovoľníkov je pred budovou Kultúrneho domu Dolné Krškany.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM