Rastislav Búgel Správy

Deň objatí v Nitre: FOTO rozjasnených tvárí, milé gesto spríjemnilo deň okoloidúcim

Ulicami Nitry sa niesla pozitívna nálada. Náhodní okoloidúci dostávali od desiatok dobrovoľníkov objatia zadarmo. Na celom Slovensku rozdali magický počet objatí.

Ilustračný obrázok k článku Deň objatí v Nitre: FOTO rozjasnených tvárí, milé gesto spríjemnilo deň okoloidúcim
Zdroj: Dnes24.sk

Štvrtok 25.júna patril na celom Slovensku výnimočnému podujatiu, do ktorého sa zapojili aj nitrianski dobrovoľníci. Hug day – Deň objatí, spríjemnil aspoň na krátku chvíľu život obrovskému množstvu ľudí. Dovedna sa tejto milej akcie zúčastnilo 600 dobrovoľníkov v 50 slovenských mestách. ,,Je priam neuveriteľné, koľko miest sa zúčastnilo tohto krásneho podujatia. Objatia sa rozdávali úplne všade – na námestiach, v škôlkach, nemocniciach či v nákupných centrách,“ informoval o priebehu Jaroslav Dodok, koordinátor Hug Day.

Do milého projektu sa zapojilo aj mesto pod Zoborom. „Zúčastnilo sa 25 dobrovoľníkov( 24 huggerov a 1 fotografka),“ informuje Tomáš Kvaššay, koordinátor nitrianskeho Hug Day. Ako prezradil, dobrovoľníci v nitrianskych uliciach rozdávali objatia v čase od 10.00 hodiny do 16.00 hodiny.

„Ľudia nás mohli stretnúť skoro v celej Nitre, najčastejšie pri divadle Andreja Bagara, na pešej zóne alebo pri Galérii Mlyny,“ informuje Kvaššay.

Tento rok na Slovensku padol parádny rekord. "Sčítali sme počet rozdaných objatí vo všetkých slovenských mestách. Finálne číslo nás prekvapilo a veľmi potešilo. Prekonali sme magickú hranicu 100 000 objatí, čím sme vytvorili nový rekord,“ prezradil Dodok.

Foto: Andrea Andrašková

Dobrovoľníci spríjemňovali deň okoloidúcim: Rozdávali objatia
38
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM