Rastislav Búgel Hokej

Debakel na bystrickom ľade: Corgoni inkasovali sedem gólov

Nitrianski hokejisti podávajú poriadne nevyrovnané výkony. Svojich priaznivcov o tom presvedčili aj v Banskej Bystrici, kde dostali poriadnu nakladačku.

Ilustračný obrázok k článku Debakel na bystrickom ľade: Corgoni inkasovali sedem gólov
Zdroj: TASR

Už úvodný gól nitrianskeho Nádašdiho po 21 sekúndách veštil, že diváci sa ani na chvíľu nebudú nudiť. Aj sa tak stalo, domáci otočili skóre, viedli už 3:1, potom hostia zrovnali skóre, aby si nakoniec po dvoch tretinách vybudovali ‚barani‘ komfortné trojgólové vedenie. Nitrania doplatili na útočnú hru, aj na časté vylučovanie hlavne v prvej tretine a aj keď pomerne často zatlačili súpera, gólovo sa to príliš neprejavilo. Naopak, domáci čerpali hlavne z voľnejšieho priestoru a rýchlych protiútokov.

V 15. min Zigo vsietil v rekonštruovanom zimáku premiérový gól ‚baranov‘, keď prehľadne pred bránkou po nahrávke od Rótha zasunul puk za Lakosila. V 19. min časté vylučovanie hostí potrestal v krátkej presilovke štyroch na troch Hudec a keď v 21. min Kytnár v ďalšej početnej výhode pridal ďalší gól zblízka pod žŕdku, pre Nitranov už priebežný stav poriadne zahrozil. Veľmi rýchlo sa však spamätali, v 23. min J. Ručkay zasunul odrazený puk od zadného mantinelu do bránky a v 25. min Tománek svojím typickým spôsobom zúročil presilovku.

V druhej tretine sa nakopilo množstvo dramatických situácii, ktoré okorenili tým najlepším spôsobom domáci hráči. Z 3:3 preklopili skóre na 6:3, v 30. min vyhnal Lakosila z bránky Kafka a náhradník Valent sa príliš neohrial a inkasoval hneď dvakrát. Najskôr v 33. min mu gólovo podkúril so šikovným tečom Handlovský a v 36. min ho prekonal od modrej Biro. V zápase zarezonovali aj žŕdky domácich, v 19. min od Jaborníka, v 30. od Handlovského a za zmienku stál aj nevyužitý samostatný nájazd hosťujúceho Slováka v 23. min.

Tretiu tretinu otvorila už tretia žŕdka domácich, Kytnár ju nastrelil po 19 sekundách. Potom sa dvakrát ubránili v oslabení a jasne nasmerovali na trojbodové víťazstvo, najmä keď v 48. min okamžite po ďalšej žŕdke Handlovský trafil sieť a spečatil skvelý finiš HC'05.

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrica: „Padlo dosť gólov a pre hokej a divákov to bolo len dobré. Nitra je známa ofenzívnou hrou a my sme sa k nej pridali. Nevyšiel nám úvod, dlho sme sa z rýchleho gólu spamätávali. Otriasli sme sa a od 10. minúty začali hrať náš hokej. Ťažké chvíle sme prežívali, keď súper vyrovnal na 3:3. Keď sme pridali ďalšie góly, už sme mali zápas pod kontrolou, boli sme lepším mužstvom, no dávali si pozor, aby Nitra priebeh neskomplikovala. Teší nás sedem gólov, diváci boli fantastickí a záver sme si mohli vychutnať.“

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Začiatok sme dobre zvládli, no od vyrovnávajúceho gólu sa súper viac tlačil do bránky a preberal iniciatívu. Veľakrát sme sa oslabili, dokázali sme ešte vyrovnať, no keď súper odskočil na tri góly, už nebolo síl, aby sme nejakým spôsobom zdramatizovali zápas.“

HC'05 B. Bystrica – HK Nitra 7:3 (2:1, 4:2, 1:0)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM