Rastislav Búgel Kultúra

Darček, ktorý nepoteší: Útočisko mladých spoplatnia!

Zabudnite na vstupy zdarma. Do Fóra mladých sa už čoskoro dostanete iba po zaplatení vstupného. K druhému výročiu založenia tohto útočiska mladých tak jeho návštevníci dostanú nepekný darček.

Fórum mladých si počas svojej dvojročnej existencie získalo veľký počet priaznivcov. Každý deň je to pod strechou tohto centra doslova natrieskané. Množstvo klubov, krúžkov a iných voľnočasových aktivít si našlo svojich návštevníkov. Z vnútorných kruhov tejto organizácie sa do našej redakcie dostali správy o plánovanom spoplatnení vstupu.// „No paráda! Jediné dobré miesto v meste a aj to spoplatnia,“ //rozhorčuje sa návštevník Fóra. Vzápätí však dodáva://“Je však pravda, že niektoré krúžky už jednoducho nemajú kapacitu. Často je to tam narvané, tak sa pri vchode rovno otáčame a odchádzame.“ //

Na radnici nám povedali, že plánovali zaviesť vstupné poplatky už od začiatku jeho existencie. „Postupné zavedenie vstupného bolo plánované od začiatku realizácie tohto projektu a je riešené aj v kontexte existencie ďalších voľnočasových zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Nitry,"vraví referent MsÚ Nitra Andrej Jančovič. Vstupné by sa malo začať vyberať už od septembra tohto roku. Poplatok za vstup by však nemal byť vysoký.//** „ V pomere k výdavkom na zabezpečenie prevádzky je tento poplatok symbolický a plní predovšetkým evidenčný  účel,“** //povedal Jančovič.

[blockquote]Ceny vstupov: 0,10 € jednorazový vstup 1 € karta s 10. vstupmi 10 € celoročná klubová karta[/blockquote]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM