Monika Földešiová Iné športy

Daniel Oravec: Môj dom, môj hrad

Včera sme na nitrianskej palubovke privítali návštevu z Arabského poloostrova. Volejbaloví reprezentanti do 23 rokov zo Saudskej Arábie sú momentálne na Slovensku na sústredení, pod Zobor si prišli zmerať sily s našim Ekonómom.

VK Ekonóm SPU Nitra – Saudská Arábia 2:1 (20, –19, 14) Zostava: Šompľak, Šomko, Czápa, Gál, Kempa, Krajčík, Hruboška (libero), striedali: Mečiar, Šimko, Pavelka, Ligač, Mikušovič a Hukel.

Prípravný zápas a akési osvieženie mimo extraligových súperov mali včera na programe naši nitrianski volejbalisti. „Na Slovensku je ťažké zháňať súperov. V rozbehnutej extraligovej súťaži hráme každú sobotu, v týždni by sme chceli zahrať aj nejaký prípravný zápas, pretože naši hráči potrebujú len hrať, hrať a hrať,“ vraví tréner Daniel Oravec. Hráči si tak môžu počas súťaže trénovať zohrávanie, herné systémy ako aj striedanie na postoch. O tom svedčí aj fakt, že v rámci tohto cezhraničného duelu vystriedal Oravec takmer celú lavičku, aj s novou posilou Miroslava Šomka z Púchova. „Miro môže alternovať na dvoch postoch – univerzál a blok. Dnes ukázal, že môže byť prínosom pre toto družstvo, musí si však našu hru ešte dotrénovať,“ predstavil tréner v krátkosti svojho nového zverenca.

Hlas trénera k zápasu: „V prvom sete sme boli nanajvýš koncentrovaní a náš volejbal bol bez chýb. V druhom sete to bolo len o koncentrácii a v treťom som prestriedal takmer celú lavičku a ukázalo sa, že aj títo chlapci vedia hrať volejbal. Tento zápas brali naši hráči aj ako prípravu na sobotňajší duel so Zvolenom. Bude to zápas o hlave, je to typ súpera, s ktorým máme vyhrávať. O to viac, že hráme doma. Ako sa vraví, „môj dom, môj hrad“.

volley NR
27
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM