Monika Földešiová Rôzne

Dámy oslavovali svoje 1. narodeniny

Je ich len niečo okolo 30, nie sú zeregistrované v žiadnom zväze, no o to viac ich baví hra, súťaženie a priateľská súdržnosť medzi sebou.

Že ani naše mamy, tety či babky nepatria do starého železa, presvedčil Mestský dámsky kolkársky klub v Nitre. A práve ten so svojimi členkami včera vyhodnocoval v areály tenisových kurtov na Chrenovej svoju premiérovú sezónu na športovej scéne. Dámy čakal slávnostný prípitok, trofeje a veľká spoločná torta. Najlepším z 5 tímov boli Partizánky, hráčkou s tretím najväčším počtom padnutých kolkov bola Vierka Dostálová, na druhom mieste sa ocitla Evka Parikrupová a prvenstvo s počtom 2150 padnutých kolkov patrilo Boženke Mesárošovej. „Do klubu som sa dostala cez svoju susedku a tiež som sa chcela niečomu venovať. Nezdá sa to, ale kolky sú naozaj drina,“ priznáva pani Boženka, o ktorej predsedkyňa klubu Zlatica Bielická prezradila, že ju to zo začiatku vôbec „nebralo“. Na slávnostnom vyhodnotení a oslave prvých narodenín boli prítomní aj zástupcovia VMČ Chrenová Štefan Štefek a Anton Kretter, ktorí každej z dievčat odovzdávali diplomy s ocenením. A ako sa na svoje ročné dieťa pozerá sama predsedkyňa? „Keď som skončila v klube Škorpióni (Športový klub nevidiacich a slabozrakých, pozn. red.), bola som z toho dosť skeptická. Chcela som sa hre s kolkami venovať naďalej, tak som začala oslovovať svoje známe a ich známe, a podarilo sa nám presvedčiť cez 30 báb,“ opisuje začiatky pani Zlatka. „Ja som však veľmi rada, že to baví aj tie baby, ktoré to zo začiatku neoslovovalo, a dosahujú fantastické výsledky.“

V budúcnosti majú v pláne zorganizovať aj krúžok pre mládež, ktorý by zastrešoval centrum voľného času Domino. „Viete, ako je to s mládežou. Dnes stále sedia len pred počítačmi a je potrebné, aby boli vyhecované k nejakému športu,“ povedala pani Zlatka. Ako nakoniec dodala, „ak sa nám podarí nazbierať nejaké peniažky, chceli by sme urobiť 1. ročník Dámskeho kolkárskeho turnaja o štít kniežaťa Pribinu.“ Na ňom by sa stretli nitrianske kolkárky a kolkárky z partnerských miest Mesta Nitra Kroměříž a Spišská Nová Ves.

Foto: Peter Frank

kolky NR
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM