Rastislav Búgel Iné športy

Ďalšie medzinárodné športové podujatie pod Zoborom: Nitra bude dejiskom kvalifikácie na MS vo florbale

Po čase sa v Nitre chystá ďalšie veľké športové podujatie medzinárodného charakteru. Uskutoční sa tu kvalifikačný turnaj na Majstrovstvá sveta vo florbale mužov.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie medzinárodné športové podujatie pod Zoborom: Nitra bude dejiskom kvalifikácie na MS vo florbale
Foto: Rastislav Búgel

Tie sa uskutočnia v roku 2016 v Lotyšsku. „Rozhodla o tom Medzinárodná florbalová federácia IFF, ktorá nám pridelila jednu zo skupín kvalifikácie,“ informuje o tom Slovenský zväz florbalu na svojom webe. Ako ďalej SZF informuje, do úvahy prichádzali Košice a Nitra.

Ochota mesta

„Vo východoslovenskej metropole však chýbala podpora mesta. Keďže spomínaný projekt je veľmi finančne náročný, obrátili sme sa na mesto Nitra, kde máme vynikajúce skúsenosti, no hlavne v tomto meste nás nikdy neodmietli a snažia sa nám maximálne vyjsť v ústrety. Takúto spoluprácu s mestom ale aj s miestnym klubom ŠK Slávia SPU DFA Nitra si vážime,“ povedal pre zväzový web výkonný viceprezident Slovenského zväzu florbalu Oto Divinský .

Poznajú termín

Turnaj už pozná aj svoj termín. Uskutoční sa počas prvého februárového týždňa v meste pod Zoborom. Na zloženie tímov a rozpis zápasov si však budeme musieť počkať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM