Monika Földešiová Rôzne

Ďalších 200 zamestnaných

Spoločnosť Mühlbauer Technologies s.r.o. plánuje rozšíriť svoje výrobné priestory v areáli priemyselného parku Juh v Nitre – Dolných Krškanoch. K existujúcemu výrobno-administratívnemu objektu by mali pribudnúť tri nové výrobné haly.

Začiatok dostavby výrobného areálu je viazaný na získanie všetkých potrebných povolení, predpokladaný termín je rok 2012. Dostavba dvoch výrobných hál by mala byť ukončená v roku 2014, posledná tretia výrobná hala o šesť rokov neskôr.
Nové výrobné haly budú napojené na existujúce výrobné a vývojové centrum. Uvažovaná prevádzka investora je zameraná na výskum pre získanie nových vedeckých a technických znalostí a inovačných generácií strojov až po technickú zrelosť. Priamo na úsek výskumu a vývoja bezprostredne nadväzuje výrobné centrum, v ktorom sa vo forme prototypov a malých sérií budú vyrábať výsledky vývoja. Nadmerné výrobné kapacity plánuje firma využívať na výrobu precíznych dielov a konštrukčných skupín pre vlastné výrobky a pre výrobu dielov a konštrukčných skupín pre odbyt a rôzne priemyselné odvetvia.
Spoločnosť Mühlbauer Technologies s.r.o. otvorila svoj výrobný závod v Nitre – Dolných Krškanoch v júli 2009. V prvej etape výstavby preinvestovala zhruba 13 miliónov eur a uvažovala s vytvorením 130 nových pracovných miest. Po dostavbe troch výrobných hál by malo vzniknúť ďalších 100 nových pracovných príležitostí, z toho 60 vo výrobe a 40 vo vývoji a montáži. Predseda predstavenstva Mühlbauer AG Josef Mühlbauer v čase otvorenia závodu konštatoval, že firma sa bude ďalej rozširovať, je však otázkou trhu, do akej miery. „Plánujeme zamestnávať zhruba 200 ľudí, môže to však byť aj 500, všetko bude závisieť od trhu. Všetko je otvorené, podmienky určuje trh,“ uviedol.
Koncern Mühlbauer je celosvetovo pôsobiacim systémovým partnerom pre kompletný technologický a know-how transfer na výrobu elektronických ID-dokumentov. Ponúka systémové a softvérové riešenia na výrobu a personalizáciu kariet, cestovných pasov a RFID aplikácií. Závod v Nitre má slúžiť ako základňa najmä pre východoeurópsky trh.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM