Rastislav Búgel Rôzne

Ďalší medzinárodný veľtrh na Agrokomplexe: Predstaví sa viac ako 150 firiem

Ďalšia výstava na nitrianskom výstavisku. Inovatívne technológie v poľnohospodárskej technike a mechanizácii predstaví medzinárodný poľnohospodársky veľtrh Agrosalón.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší medzinárodný veľtrh na Agrokomplexe: Predstaví sa viac ako 150 firiem
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre sa bude v dňoch od 25. do 28. marca prezentovať na ploche zhruba 25 000 štvorcových metrov vyše 150 vystavujúcich firiem zo Slovenska, z Českej republiky, Maďarska, Poľska, Nemecka, Rakúska či Talianska. „Veľtrh sa koná v dvojročnej periodicite pred začiatkom hlavných sezónnych prác v poľnohospodár­stve. Od začiatku svojej existencie predstavuje stabilné zázemie pre úspešnú komunikáciu odborníkov v danom odvetví. V predchádzajúcom ročníku sa na veľtrhu zúčastnilo 19 000 návštev­níkov,“ skonštatovala hovorkyňa nitrianskeho výstaviska Michala Mičíková. Spoluorganizátorom veľtrhu je združenie Agrion – združenie výrobcov a predajcov pôdohospodárskej techniky.

Súčasťou Agrosalónu sú odborné sprievodné podujatia. Konferencie a semináre sa budú venovať najaktuálnejším témam v poľnohospodárskom priemysle. Veľtržné exponáty dosahujúce parametre svetovej úrovne či určujúce trend vývoja v danom odbore získajú Cenu veľtrhu Agrosalón 2015. Lákadlom pre verejnosť bude finále súťaže Naj agro dievča a Naj agro chlapec.

V rovnakom termíne ako Agrosalón sa na nitrianskom výstavisku uskutoční aj 6. kontraktačno-predajná výstava Rybárstvo a poľovníctvo. Určená je pre všetkých priateľov prírody, rybárčenia či poľovania. Na ploche 2400 štvorcových metrov sa predstaví vyše 50 vystavovateľov. „Načasovanie korešponduje so začiatkom sezón rybolovu i poľovníctva. Návštevníci či vyznávači lovu budú mať možnosť prehliadnuť si a vyskúšať najnovšie náradie, zbrane, pomôcky i doplnky. Podujatie sprevádza množstvo inštruktáží, ukážok či workshopov,“ informovala Mičíková. Novinkou 6. ročníka výstavy rybárstva a poľovníctva bude výstava včelárstva, ktorá predstaví návštevníkom včelárske potreby i včelie produkty.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM