Tlačové správy

Dajte si do tela už pred sviatkami: Túto domácu posilňovňu vám bude každý závidieť

Ak to myslíte s cvičením vážne, najlepším nástrojom na domáce cvičenie, posilňovanie či rehabilitovanie je posilňovacia veža, prípadne posilňovacia lavička. Pomocou nej môžete bezpečne a efektívne vykonávať väčšinu prospešných cvikov v celom ich rozsahu.

Ilustračný obrázok k článku Dajte si do tela už pred sviatkami: Túto domácu posilňovňu vám bude každý závidieť
Zdroj: Insportline

Nezáleží či chcete schudnúť, zosilnieť alebo vybudovať svalovú hmotu. Tieto moderné všestranné prístroje umožňujú intenzívny tréning od hlavy až po päty, ktorý vás posilní a zoštíhli v pohodlí domova.

Tuhá oceľová konštrukcia veže či lavičky, ako aj kvalitné puzdra a ložiská, zaručia jej stabilitu a dlhú životnosť. Cvičenie spríjemňuje mäkké polstrovanie a protišmykové madlá. Závažie môže byť kotúčové (záťažou sú kotúče, ktoré musia mať rovnaký priemer ako nakladacie tŕne) alebo tehličkové (záťažou sú doštičky v zásobníku). Príslušenstvom sú rôzne adaptéry, úchopy, popruhy, laná, kladky, tyče, bradlá, háčiky, doplnkové závažia, plošiny…

POSILŇOVACIA VEŽA

Multifunkčným posilňovacím zariadením pre domáce aj profesionálne použitie je posilňovacia veža. Posilňovacia veža v sebe zahŕňa viacero posilňovacích strojov s jednoduchým nastavovaním záťaže, ktoré tak máte v jednom zariadení. Môžete tak mať celú posilňovňu v jednom stroji. Množstvo cvikov, ktoré môžete na veži vykonávať a funkcie (uhol sklonu, zaťaženie, výškové nastavenia apod.), závisia od jej typu.

POSILŇOVACIA LAVICA

Posilňovacia lavička je ideálna pre intenzívny tréning doma, v klubovni či v posilňovni. Je menšia, ľahšia a skladnejšia ako posilňovacia veža. Na výber sú polohovacie lavičky, bench-lavice, šikmé či rovné lavice, scottové či hyperextenzie, multifunkčné lavičky.

Zdroj: Insportline

BENEFITY POSILŇOVACEJ VEŽE / LAVIČKY

· UNIVERZÁLNOSŤ: Dokáže slúžiť rovnako mužom i ženám.
· KONDÍCIA A ZOSILNENIE: Denné cvičenie na veži či lavičke umožňuje cvičiť s požadovanou úrovňou záťaže pre individuálne výsledky.
· KONTROLA VÁHY: Keďže tieto prístroje budujú svalovú hmotu, sú skvelé aj na udržiavanie a znižovanie váhy. Svaly spaľujú viac kalórií ako tuky, takže pravidelné používanie veže / lavičky zrýchli metabolizmus a stráži váhu.
· LOKÁLNY TRÉNING: Posilňovacia veža / lavička je ideálnym riešením aj pre terapiu po zraneniach, alebo pri individuálnom tréningu vybraných svalových partií. Dievčatá, navždy sa rozlúčte s ochabnutými rukami!
· STABILITA: Tieto stroje sú skvelé pre izolovanie a spevnenie stredu tela. Práve od formy jadra závisí nielen to, ako vyzeráte, ale aj to ako sa hýbete. Silné brušné a chrbtové svaly zlepšujú stabilitu a rovnováhu, pomáhajú eliminovať riziko poranení.
· KOMFORT: Posilňovacie veže sú síce vysoké, ale štíhle. Posilňovacie lavičky sú tiež objemné, zato väčšinou skladateľné. Vďaka tomu sa hodia takmer do každého priestoru. Už niet dôvodu, prečo si nezamakať.

Na výber je množstvo štýlov, funkcií a cenových relácií. Prečítajte si podrobné návody ako vybrať posilňovaciu vežu alebo ako vybrať správnu posilňovaciu lavicu. Návody, profesionálne poradenstvo ako aj produkty nielen z kategórie posilňovacích veží a lavičiek nájdete na inSPORTline.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: Insportline
Zdroj: Insportline
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM