Lucia Lauková Kultúra

DAB v Nitre zrekonštruuje priestory štúdia: Divákom prekážalo nepohodlné sedenie

Štúdio Divadla Andreja Bagara v Nitre by už v budúcej sezóne mohlo vítať divákov v novom šate. Tí sa sťažovali najmä na nepohodlie počas predstavení.

Ilustračný obrázok k článku DAB v Nitre zrekonštruuje priestory štúdia: Divákom prekážalo nepohodlné sedenie
Foto: Rastislav Búgel

Správa o rekonštrukcii štúdia Divadla Andreja Bagara určite poteší mnohých divákov. Najmä tých, ktorým prekážalo nepohodlné sedenie. Ako nám potvrdil riaditeľ divadlo Jaroslav Dóczy, výmena stoličiek bude súčasťou rekonštrukcie. „Súčasťou je aj výmena stoličiek, ktoré v súčasnosti najviac kritizujú diváci. Sedenie na nich nieje pohodlné a návštevníci si nemôžu užívať dojmy z predstavení v plnej miere,“ prezradil Jaroslav Dóczy.

Multifunkčné štúdio

Ako dodáva, štúdio DAB bolo vybudované a zo začiatku aj využívané ako multifunkčné štúdio s rôznymi možnosťami usporiadania javiska, či hľadiska. „Starší diváci si určite pamätajú, že raz bolo pódium v strede a sedenie bolo okolo, inokedy diváci sedeli v strede a hralo sa po obvodoch, ale bolo možné vytvoriť aj mólo na módne prehliadky a podobne,“ povedal Jaroslav Dóczy.

Technické systémy

Zub času sa podpísal aj na technických systémoch, ktoré bolo potrebné nahrádzať novými, alebo aspoň rekonštruovať tie staré. Podľa Jaroslava Dóczyho sa predchádzajúce vedenie DAB rozhodlo využívať tento priestor tak, že bola vybudovaná tribúna pre divákov a priestor mimo tribúny sa využíval ako pódium. Súčasný riaditeľ Jaroslav Dóczy však toto riešenie považuje len ako náhradné. „Snažím sa o to, aby sa vrátila plná funkčnosť štúdia už od ďalšej sezóny. Týmto sa otvára znovu variabilný priestor, ktorý prináša vždy špecifickú realizáciu každého predstavenia,“ dodal Jaroslav Dóczy.

Ako doplnil riaditeľ Divadla Andreja Bagara v Nitre Jaroslav Dóczy, náklady na rekonštrukciu štúdia budú známe až z verejnej obchodnej súťaže na dodávku jednotlivých komponentov a systémov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM