Lucia Lauková Kultúra

DAB v Nitre má za sebou úspešnú sezónu: Predstavenia videlo takmer 80-tisíc divákov

Divadlo Andreja Bagara ukončilo sezónu s titulom Made in Slovakia. Tešilo plným sálam a spokojným divákom.

Ilustračný obrázok k článku DAB v Nitre má za sebou úspešnú sezónu: Predstavenia videlo takmer 80-tisíc divákov
Zdroj: Dnes24.sk

Divadlo Andreja Bagara hodnotí uplynulú sezónu ako mimoriadne úspešnú a pestrú. „Darilo sa mu v umeleckej tvorbe a naštartovali sa aj viaceré vzdelávacie programy. Podarilo sa tiež zorganizovať množstvo sprievodných kultúrnych podujatí a popri tom sa zrealizovali aj viaceré významné investície do modernizácie divadla,“ vymenúva divadlo.

Úspešné premiéry

Sezóna 2016/2017 sa niesla pod značkou Made in Slovakia. Diváci videli sedem premiér, ako muzikál Povolanie pápež či inscenácia Dobro, ktorá DAB reprezentovala na festivale Nová dráma/New Drama 2017, kde získal Jakub Rybárik aj zvláštnu cenu poroty za mimoriadne plastický herecký výkon v postave Dobroslava.

DAB uviedlo existenciálnu hru Kým kohút nezaspieva, ale aj ľahkonohú komédiu Syna či dcéru?, poetickú inscenáciu Žltým včelám žlté slzy i nevšednú a odbornou kritikou mimoriadne oceňovanú hru Jánošík. Na záver sezóny si divadlo necholo životopisnú drámu Štefánik – slnko v zatmení.

Predstavenia uvádzané vo veľkej sále a v štúdiu videlo takmer 80 000 divákov. „Od začiatku sezóny 2016/2017 uviedlo DAB na svojich scénach i na zájazdoch 224 predstavení. Ďalších šesť odohrali hosťujúce súbory,“ uvádza DAB v Nitre.

Novinky sezóny

Súčasná sezóna priniesla viacero noviniek, ako napríklad predaj vstupeniek na premiéry inscenácií. „To znamená, že prvé uvedenie naštudovaných hier už nie je iba pre pozvaných hostí, ale aj pre verejnosť. Tento krok bol zo strany divákov prijatý mimoriadne pozitívne. Ocenili, že môžu zažiť atmosféru premiéry a stretnúť sa aj s tvorcami,“ uviedol riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM