Lucia Lauková Kultúra

DAB pokrstí svoje nové CD: Nájdete na ňom piesne z muzikálu Povolanie pápež

Divadlo Andreja Bagara vydalo CD s piesňami z obľúbeného muzikálu Povolanie pápež. Podieľali sa na ňom všetci spievajúci herci divadla.

Ilustračný obrázok k článku DAB pokrstí svoje nové CD: Nájdete na ňom piesne z muzikálu Povolanie pápež
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre vydá nové hudobné CD, na ktorom budú piesne z muzikálu Povolanie pápež. Slávnostný akt jeho uvedenia do života sa bude konať 10. júna, bezprostredne po večernom predstavení muzikálu. Jeho krstnými rodičmi bude herečka DAB Hilda Augustovičová a veľvyslanec Poľskej republiky na Slovensku Leszek Soczewica, ktorého pri uvedení CD do života zastúpi riaditeľ Poľského inštitútu Jacek Gajewski.

CD Povolanie pápež

Nové hudobné CD divadlo predstavilo po prvý raz už počas Dňa otvorených dverí 3. júna. Po jeho slávnostnom krste doplní už vydané platne s nahrávkami z muzikálov Pacho sa vracia, Adam Šangala, Tisícročná včela a z hry Vianočná spomienka. „Na CD Povolanie pápež bude všetko, okrem scénickej hudby. Je to približne 70 minút hudby s 18 piesňami a 21 hudobnými stopami, pretože tá posledná sa skladá z troch partov,“ prezradil autor hudby k muzikálu Gabo Dušík.

Na príprave hudobného CD sa podieľali všetci spievajúci herci, poslucháči si tak budú môcť vypočuť aj alternujúcich účinkujúcich. Ich spevácke výkony doplní hudba, ktorú nahrávalo viac ako 20 hudobníkov.

Vyrozpráva príbeh človeka

Ako uviedol autor libreta a textov Daniel Hevier, piesne na novom CD sú organicky späté s muzikálom Povolanie pápež, vyrastajú z neho a sú pevne vrastené do jeho deja. „Keď ich teraz ponúkame vášmu sluchu, robíme to s presvedčením, že to, čo bude chýbať vašim očiam, vynahradí možnosť hlbšie vnímať hudbu, melodiku, inštrumentáciu, rýmy, texty piesní či hlasy hercov, ktorí sa stávajú najmä spevákmi. Posolstvo zostáva rovnaké: vyrozprávať príbeh človeka, ktorý sa stal svätým a svätca, ktorý zostal človekom,“ odkazuje poslucháčom nového CD Daniel Hevier.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM