Rastislav Búgel Rôzne

Cyklistický sviatok pod Zoborom: V Nitre odštartujú prestížne európske preteky!

Jeden z najprestížnejších mládežníckych cyklistických sviatkov v Európe odštartuje v meste pod Zoborom. Stane sa tak už koncom tohto mesiaca.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistický sviatok pod Zoborom: V Nitre odštartujú prestížne európske preteky!

Nitra sa stane dejiskom štartu jedného z TOP 10 pretekov európskej mládežníckej cestnej cyklistiky do 23 rokov. „V poradí druhá etapa Karpatského preteku kuriérov odštartuje z Nitry kde sa sústredí európska špička mládežníckej cyklistiky. Organizátori šesť etapových UCI pretekov pripravili tohtoročnú trať tak aby cyklisti navštívili krajiny V4 (Maďarsko, Slovensko, Česko, Poľsko) v celkovej dĺžke 723km,“ informuje mesto Nitra na svojom webe.

Prvá etapa v Maďarsku

Štart pretekov je naplánovaný na 30. apríla. Prvá etapa odštartuje toto podujatie v Maďarsku a následne sa cyklistický konvoj presunie k nám do Nitry. Pretekári tu vyrazia spod nitrianskeho hradu pod Zobor a postupne budú smerovať až do Považskej Bystrice. „Vyvrcholenie akcie je v poľskom Tarnowe,“ informuje radnica.

Bohatá účasť

V Nitre sa tak napokon predstavia družstvá z Holandska, Maďarska, Slovenska, Česka, Poľska, Bieloruska, Moldavska, Ukrajiny, Srbska, Ruska, Lotyšska, Litvy, Bulharska, Estónska, Rakúska, Ekvádoru, Belgicka, Nemecka, Nórska, Talianska a Alžírska. „Celkový počet pretekárov v pelotóne sa odhaduje na 200 jazdcov a Slovenské farby budú hájiť dva tímy kde jedným je Slovenský národný tím a druhým Epic Janom Greenway tím,“ informuje radnica.

Budúcnosť cyklistiky

Slávnostný štart je naplánovaný na 12:30 z parkoviska pre zimným štadiónom pod nitrianskym hradom. „Pripravený bude aj malý sprievodný program, ktorý bude vyprevádzať cyklistov na štarte a tiež je to možnosť vidieť cyklistov o ktorých budeme v budúcnosti ešte určite počuť a mnohí z nich sa prepracujú až do najvyšších svetových pretekov ako je napríklad Tour de France,“ informuje mesto.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM