Lucia Lauková Krimi

Cudzinci pracovali nelegálne aj v Nitre: Z krajiny ich vyhostia a zakážu vstup

Hraničná a cudzinecká polícia prehľadávala stavenisko v priemyselnom parku. V nitrianskej spoločnosti odhalili cudzincov, ktorí sa na našom území zdržiavali neoprávnene.

Ilustračný obrázok k článku Cudzinci pracovali nelegálne aj v Nitre: Z krajiny ich vyhostia a zakážu vstup
Zdroj: Facebook

Vo štvrtok, 4. mája vykonal Úrad hraničnej a cudzineckej polície Nitra prehliadku staveniska automobilového závodu Jaguar Land Rover v nitrianskom priemyselnom parku. Cieľom bolo odhaliť nelegálnu prácu.

„Počas akcie policajti pri kontrole v nitrianskej spoločnosti odhalili deviatich štátnych príslušníkov Ukrajiny, ktorí vykonávali inú činnosť než na akú im boli udelené víza a na území SR sa zdržiavali neoprávnene,“ informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia PZ.

„Bolo im vydané rozhodnutie o administratívnom vyhostení a zákaze vstupu na územie Slovenskej republiky na dobu 1 roka,“ povedala hovorkyňa Denisa Baloghová.

Policajná akcia prebiehala aj v iných mestách na Slovensku. Celkovo odhalili až 76 nelegálnych cudzincov, ktorých z krajiny vyhostia. „Policajti tiež zistili, že v tej istej spoločnosti sa na území SR zdržiavali neoprávnene traja štátni príslušníci Bieloruska, preto im bolo vydané rozhodnutie o administratívnom vyhostení,“ dodala hovorkyňa Prezídia PZ, Denisa Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM