Rastislav Búgel Hokej

Corgoni zdolali Banskú Bystricu: Nitru delí od finále jediné víťazstvo!

Nitrianski hokejisti v druhom zápase na ľade Banskej Bystrice nezaváhali. Víťazstvo Corgoňov zariadil troma presnými zásahmi Lukáš Novák. Nitra je tak iba krôčik od finále.

Ilustračný obrázok k článku Corgoni zdolali Banskú Bystricu: Nitru delí od finále jediné víťazstvo!
Foto: Rastislav Búgel

Prvá tretina štvrtého semifinále sa síce skončila rovnako ako deň predtým, no vyzerala úplne inak. Obe mužstvá vsadili na pevnú defenzívu, prerátali sa však v jednom, vo fauloch. Nitrania ich vyrobili dvakrát a dva razy v oslabení aj inkasovali. O prvý gól domácich sa postaral opäť Kafka, deň predtým si pripísal štyri góly a v pondelok si otvoril v 14. min ďalší účet, v presilovke a so svojím tpyickým švihom z uhla do ľavého rohu bránky. V nitrianskom drese žiaril aktivitou Tománek, dva razy nastrelil aj žŕdku, keď najmä tá v 4. min po ukážkovom prieniku si pýtala gól. Dočkal sa ho až v 17. min a s dosť veľkou dávkou šťastia, keď puku do bránky v konečnom dôsledku pomohla v tlačenici korčuľa domáceho Luntera. V 18. min sa radoval z gólu Heizer, tesne predtým reklamoval po faule od Baču vyšší ako dvojminútový trest, nedočkal sa, zdravo sa nasrdil a dotlačil puk zblízka do siete.

Vyrovnaný výsledok

Vstup do druhej tretiny bol v znamení rýchleho gólu L. Nováka po 26 sekundách hry, keď Kalembu v bránke prekvapil perfektnou strelou ponad vyrážačku. V 22. min sa domáci mohli dostať opäť do vedenia, keby Rapáč v prečíslení trafil vyprázdnenú bránku. Hosťom vietor z plachiet zobrali dve oslabenia za sebou, no potom si vytvorili tlak a aj dobré príležitosti, v 32. min s prienikom Lelkeša, v 34. so šancou L. Nováka a v 36. s Tománkovým pokusom mimo. Tománek v 40. min mal na hokejke aj najväčšiu šancu, no Kalembov skvelý reflex lapačkou zabránil gólu.

Nitra rozhodla

V tretej tretine obe mužstvá zväzovala zodpovednosť, hlavne neurobiť chybu a žŕdka Segľu v 45. min pri všetkej opatrnosti zazvonila o to výraznejšie. Aj domáci spálili šancu, v 47. min si skvele pred bránku nakorčuľoval Matoušek, Lakosil v bránke však bol pozorný. Ako blesk z jasného neba zapôsobil v 50. min gól L. Nováka, až príliš jednoduchý, v pohode si nakorčuľoval medzi kruhy a trafil presne k žŕdke. Tlak ‚baranov‘ vyplynul onedlho aj z presilovky, zahratej však vlažne, a tak prišiel definitívny úder, po chybe Saracina v 56. min premenil L. Novák samostatný nájazd na hetrik a manko dvoch gólov už bolo pre ‚baranov‘ príliš veľké sústo. Navyše 28 sekúnd pred koncom inkasovali počas power play do prázdnej bránky piatykrát, keď výsledok spečatil Lelkeš.

HC'05 B. Bystrica – HK Nitra 2:5 (2:1, 0:1, 0:3)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM