Rastislav Búgel Krimi

Colníci opäť zasahovali: Zaistili takmer 2000 litrov falošných pracích prostriedkov!

Nitrianski colníci v krátkom čase opäť zaistili pracie prostriedky a aviváž, pri ktorých je podozrenie, že sú falzifikátmi. Zaistili pracie prášky a aviváže.

Ilustračný obrázok k článku Colníci opäť zasahovali: Zaistili takmer 2000 litrov falošných pracích prostriedkov!
Zdroj: Dnes24.sk

Zaistených bolo 294 balení tekutého pracieho prostriedku označeného ako Ariel a 117 balení aviváže pod názvom Lenor, informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Takmer 2000 litrov

Pri kontrole osobného auta s maďarskými poznávacími značkami nitrianski colníci zistili, že v jeho nákladnom priestore sa nachádza vyše 1300 litrov značkového pracieho práčku a 585 litrov značkovej aviváže. „Po prvotnej kontrole colníci tovar zaistili, pretože mali podozrenie, že ide o fejky,“ konštatovala Macíková. Podozrivý tovar mal skončiť u slovenských spotrebiteľov. Colný úrad v súčasnosti komunikuje so zástupcom majiteľa ochrannej známky.

Tovar pravdepodobne zničia

Ak sa majiteľ tovaru a držiteľ ochrannej známky dohodnú, bude tovar zničený v zjednodušenom postupe. V prípade, ak majiteľ ochrannej známky postúpi celú vec na súd a ten právoplatne rozhodne o tom, že zaistený tovar porušuje práva duševného vlastníctva, bude tento tovar taktiež zničený. Zabráni sa tak potenciálnemu nebezpečenstvu ohrozenia zdravia a bezpečnosti spotrebiteľa. Osobe, ktorá tovar prepravovala, hrozí pokuta do výšky 3319 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM