Lucia Lauková Správy

Čo priniesol týždeň pod Zoborom? Najčítanejšie správy z Nitry na jednom mieste

Ešte pred tým, ako sa zahryzneme do nového pracovného týždňa, vám prinášame prehľad najčítanejších správ z Nitry. Tieto udalosti zaujali našich čitateľov najviac.

Ilustračný obrázok k článku Čo priniesol týždeň pod Zoborom? Najčítanejšie správy z Nitry na jednom mieste
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Chrípka zatvorila desiatky škôl

Nárast chorobnosti na chrípku v 4. kalendárnom týždni spôsobil zatvorenie desiatok škôl vo všetkých okresoch Nitrianskeho kraja. Ako informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre, celkovo muselo byť pre veľký počet chorých detí prerušené vyučovanie v 21 materských školách, v 19 základných školách, dvoch základných školách s materskou školou a na jednej strednej škole.

Čítajte tu: Chrípka sa šíri bleskovou rýchlosťou: V Nitrianskom kraji už zavrela 43 škôl

Pohostinstvá na sídliskách v Nitre zatvoria skôr

Od apríla tohto roku začne platiť v Nitre pozmenená prevádzková doba. Otváracie hodiny sa skrátia najmä v pohostinstvách. Skrátená prevádzka sa dotkne najmä pohostinstiev v obytných súboroch, ktoré budú po novom zatvárať cez pracovné dni a v nedeľu o dve hodiny skôr. „V piatok a v sobotu môžu byť otvorené pohostinstvá na sídliskách do 24.00 h a cez pracovné dni a v nedeľu do 22.00 hodiny,“ upresnil Igor Kršiak. Pôvodne mohli byť otvorené do polnoci.

Čítajte tu: Zmena prevádzkových hodín: Pohostinstvá na sídliskách v Nitre zatvoria skôr

Zákaz návštev v nitrianskej nemocnici

Ak máte v nitrianskej nemocnici blízkych od 30. januára sa tam nedostanete. Nemocnica od 30. januára oznámila úplný zákaz návštev na všetkých oddeleniach.„Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, v súvislosti s nárastom výskytu akútnych respiračných ochorení, chrípky a chrípku napodobňujúcich ochorení platí vo FN Nitra od 30. januára 2018 zákaz návštev pacientov na všetkých oddeleniach,“ uvádza stránka FN Nitra.

Čítajte tu: Vo Fakultnej nemocnici v Nitre platí zákaz návštev na všetkých oddeleniach!

Najväčšie podujatia v roku 2018 pod Zoborom!

V Nitre to bude žiť zaujímavými podujatiami aj počas roku 2018. Dali sme pre vás dokopy najväčšie lákadlá pod Zoborom. V zozname nájdete 30 nielen mestských podujatí, medzi nimi obľúbené festivaly, trhy, koncerty a ďalšie zaujímavé udalosti.

Čítajte tu: Najväčšie podujatia v roku 2018 pod Zoborom: Nitrania sa majú na čo tešiť!

Hádanky ako vyšité pre Nitranov

Pred rokmi bolo v Nitre veľa vecí inak. Mnohí už možno ani netušia ako sa čo kedysi v Nitre volalo a prečo. Aby sa úplne nezabudlo, pripravili sme si pár hádaniek. V spolupráci s Klubom priateľov starej Nitry sme zalovili v pamäti a vybrali zopár zaujímavostí, ktoré patria k mestu a ľudom pod Zoborom. Poznáte odpovede na všetky hádanky?

Čítajte tu: Kde pod Zoborom stála Dudášova búdka? Hádanky ako vyšité pre Nitranov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM