Lucia Lauková Kultúra

Čo nám ponúkne Nitra cez víkend? Prehľad podujatí pod Zoborom

Blíži sa druhý augustový víkend a sním aj obľúbený relax a zábava. V Nitre si bude z čoho vyberať.

Ilustračný obrázok k článku Čo nám ponúkne Nitra cez víkend? Prehľad podujatí pod Zoborom
Zdroj: TASR

FC Nitra – FC ViOn

11. augusta o 18.30 h, Futbalový štadión Nitra

V piatok 11. augusta si na trávniku pod Zoborom zmerajú sily dva krajské kluby FC Nitra a FC ViOn. Bitka o región začne o 18.30.

Premietanie filmu Katka

11. augusta o 21.00 h, Gotická priekopa Nitriansky hrad

Komédia – 98 min. – Československo – 1949 Katku vidina dobrého manžela a dvoch kráv do vena neláka. Napriek zákazu rodičov ujde z domu a zamestná sa v textilnej továrni vo Svite. Budúci držiteľ Oscara Ján Kadár nakrútil svoj prvý film tak zručne, že aj dnes sa budete pri jeho pozeraní zabávať – i keď zrejme na úplne iných miestach, než zamýšľali tvorcovia.

Vstupné 2 eurá

Výročná púť na Kalvárii

12. – 13. augusta Kalvária v Nitre

Na Kalvárii v Nitre sa bude konať pravidelná výročná púť k Matke Božej. Program sa začne v sobotu 12. augusta vysluhovaním sviatosti zmierenia, pokračovať bude večernou svätou omšou, ktorej bude predsedať veľprepošt Mons. Štefan Vallo.

Oldtimer Pribina Star 2017

od 11. do 19. augusta, letisko v Janíkovciach

Letisko v Janíkovciach od 11. do 19. augusta zaplnia lietajúce stroje, ktoré sa len tak nevidia. Konať sa tu bude tretí ročník stretnutia historických vetroňov pod názvom Oldtimer Pribina Star.

Divadlo pod balkónom: Janko Hraško

12. augusta o 17.00 h, Malé pódium v Mestskom parku na Sihoti

V mestskom parku bude pripravené divadlo pre deti. Pripravený je rozprávkový neskutočne skutočný príbeh o rodičoch, ktorým osud nedoprial deti a o tom, čo všetko sa môže stať.

Bubny v parku

13. augusta o 18.00 h, Malé pódium v Mestskom parku na Sihoti

Vypočuť si brazílsku sambu, zažiť jej rytmy, ale aj vyskúšať si bubnovanie, budú môcť návštevníci workshopu brazílskej samby v nitrianskom Mestskom parku na Sihoti. V nedeľu 13. augusta ho organizuje Igor Holka s členmi najväčšieho slovenského bubeníckeho orchestra a Prvou školou samby Campana Batucada.

Turci idú

13. augusta od 13.00 do 18.00 h, Nitriansky hrad

Počas dňa sa návštevníkom predstaví – šermiarske vystúpenie, historické tance, výučba historického šermu a dobového tanca, dobová kuchyňa, módna prehliadka historických kostýmov, fotenie návštevníkov v historických kostýmoch, sokoliari, hry pre malých aj veľkých a pasovanie za rytierov, Turecká kaviareň, orientálne tance.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM