Tlačové správy

Čo by nemalo chýbať v mobile každého dovolenkára na Slovensku?

Začali sa prázdniny a vy tak máte možnosť spoznávať blízke i vzdialené časti našej krajiny. Všade sa vám zíde poriadna porcia dát, aby ste sa o momentky, videá či iné zážitky mohli podeliť doslova okamžite.

Ilustračný obrázok k článku Čo by nemalo chýbať v mobile každého dovolenkára na Slovensku?
Zdroj: 4ka

Vďaka internetu do svojho mobilu dostanete aj turistické mapy, takže plánovanie výletov bude jednoduchšie a v prípade nepriaznivého počasia nájdete miesta, kde si bezpečne odpočinúť.

Aplikácia Nájdi kopec rozpozná až 240-tisíc kopcov, na ktoré sa počas turistiky môžete pozrieť z najrôznejších vyhliadok. Postačí ju zapnúť, mobil otočiť na šírku a fotoaparátom zamieriť na horizont.

Okrem ich názvu uvidíte tiež maximálnu nadmorskú výšku a každé z pohorí je možné zobraziť aj na Google mapách. Filter v rozšírenej realite sa dá obmedziť podľa vzdialenosti od vás alebo nadmorskej výšky kopcov okolo.

Zdroj: 4ka

Ak stále neviete kam sa vydať, aplikácia Vypadni.sk ponúkne nápady v podobe najkrajších pamiatok, hradov, zámkov či múzeí okolo vás. Komunita používateľov navyše stále pridáva nové tipy a fotografie či informácie k tým aktuálnym. Svojimi objavmi môžete prispieť aj vy.

Zdroj: 4ka

Ak si chcete ideálnu trasu nájsť sami, skúste českú aplikáciu Mapy.cz. Má ísť o konkurenciu pre mapy od Google, no Slováci využijú vrstvu turistických máp aj s farebne označenými chodníkmi v Malej Fatre, Nízkych i Vysokých Tatrách a mnohých iných našich pohoriach.

Vďaka kombinácii turistickej mapy a presného GPS v mobile sa nikdy nestratíte, displej vám totiž vždy presne ukáže vašu aktuálnu polohu. Mapy.cz nedávno spustili aj funkciu Stopár, ktorá zaznamená každý váš krok a celú trasu výletu potom do mapy farebne vyznačí a uloží.

Zdroj: 4ka

V horách nesmiete zabudnúť na bezpečnosť. Počas horúcich letných dní môžu prísť búrky a blesky z nechráneného horského hrebeňa určite sledovať nechcete. Preto sa zíde aj aktuálna predpoveď počasia. SHMUapp čerpá údaje z meteostaníc SHMU. Listovať môžete aj dátami zo zrážkových údajov a nechýba ani karta sledujúca všetky vydané nástrahy.

Zdroj: 4ka

Všetky vyššie spomenuté aplikácie sú pre smartfóny s Android či iOS dostupné úplne zadarmo. Pre ich používanie budete potrebovať len pripojenie k internetu.

O dostatočne veľkú porciu dát za super cenu sa postará mobilný operátor 4ka. Najlacnejší balík s 1 GB dát v rýchlej LTE sieti môžete mať už za 1 euro. Pre náročnejších sú určené paušály TO. s ponukou 10 GB či 15 GB alebo naozaj neobmedzený TO.∞ s neobmedzenou ponukou internetu, volaní či SMS.

(PR správa)

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM