Samospráva

Čo bude s peniazmi z nevyčerpaného úveru? Poslanci rozdelili viac ako 9 miliónov eur

Mestské zastupiteľstvo pojednávalo aj o rozdelení balíka na rozvojové projekty. Rokovanie napokon sprevádzala búrlivá diskusia, ktorá vyústila v odchod časti poslancov zo sály.

Ilustračný obrázok k článku Čo bude s peniazmi z nevyčerpaného úveru? Poslanci rozdelili viac ako 9 miliónov eur
Zdroj: Rastislav Búgel

Mestské zastupiteľstvo v Nitre na svojom marcovom rokovaní schválilo rozdelenie viac ako deviatich miliónov eur, ktoré majú ísť na financovanie rôznych rozvojových projektov. Peniaze pochádzajú z doteraz nevyčerpaného investičného úveru.

Čo sa bude financovať?

Medzi projektmi, ktoré sa budú financovať z úveru, je napríklad obnova mestskej tržnice za viac ako 500 000 eur, revitalizácia priestranstva medzi Farskou a Štúrovou ulicou za vyše 540 000 eur či debarierizácia Svätoplukovho námestia za 95 000 eur.

Medzi viac ako 90 investičnými akciami je aj revitalizácia parku v bývalých kasárňach pod Zoborom za 120 000 eur, obnova detských ihrísk za takmer 340 000 eur, budovanie a opravy parkovacích miest za necelých 500 000 eur i 250 000 eur na nové parkovacie automaty.

Súčasťou balíka je napríklad aj viac ako 40 000 eur na projektové dokumentácie na nové cyklotrasy.

Prečítajte si tiež

Vstali a odišli

Rozhodovanie o rozdelení financií sprevádzala v mestskom zastupiteľstve búrlivá diskusia, po ktorej 15 z 31 poslancov odišlo z rokovacej sály.

Primátorovi Marekovi Hattasovi vyčítali, že sa snažil ovplyvňovať hlasovanie, ten zasa konanie časti poslancov označil za obštrukciu.

Za rozdelenie investičného balíka napokon hlasovala tesná väčšina 16 poslancov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM