Lucia Lauková Správy Samospráva

Čierne skládky v Nitre: Polícia problémové lokality vybavila fotopascami

Najviac nelegálnych smetísk vzniklo vlani na Klokočine, Dieloch a Chrenovej. Polícia na problémové lokality osadila fotopasce.

Ilustračný obrázok k článku Čierne skládky v Nitre: Polícia problémové lokality vybavila fotopascami
Zdroj: Dnes24.sk

V priebehu minulého roka vzniklo na území Nitry niekoľko desiatok čiernych skládok. Mestská polícia (MsP) ich od januára do konca decembra 2016 odhalila 55. Podľa slov náčelníka MsP Erika Duchoňa ich bolo najviac na sídliskách Klokočina, Diely a Chrenová.

Nelegálne skládky

Ľudia najčastejšie vyvážali na nelegálne skládky nábytok, zvyšky bytových jadier, stavebný odpad, kartóny, koberce, haluziny a rastlinný odpad. „Aj keď sa úplne nepodarilo zabrániť vytváraniu nelegálnych skládok, možno konštatovať, že vplyvom kontrolnej činnosti, vo výraznej miere ubudlo odpadu ponechaného voľne na rôznych verejných miestach,“ skonštatoval Duchoň.

Priebežné kontroly

Ako pripomenul, vďaka priebežným kontrolám sa v mnohých prípadoch podarilo zabrániť opätovnému vzniku smetísk. Mestským policajtom sa osvedčilo aj využívanie fotopascí, ktoré sú umiestňované v problémových lokalitách.

V súvislosti s nelegálnym ukladaním odpadu riešila MsP v Nitre v priebehu minulého roka celkovo 1166 priestupkov. „Bloková pokuta v celkovej výške 7235 eur bola uložená v 406 prípadoch,“ doplnil Duchoň.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM