Správy

Chystáte sa na Nitriansky hrad? Pozor na zmenu otváracích hodín + VSTUPNÉ

Nitriansky hrad je od apríla sprístupnený pre turistov v nových otváracích hodinách. Pozrite si aj aktuálnu výšku vstupného.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na Nitriansky hrad? Pozor na zmenu otváracích hodín + VSTUPNÉ
33
Galéria

Od apríla platia pre návštevníkov Nitrianskeho hradu nové otváracie hodiny. Potrebné je aj zakúpiť si lístok na pokladni pri vstupe do hradného areálu.

Mohlo by vás zaujímať

Výška vstupného

Výhodu majú obyvatelia Nitry, ktorí môžu mať za 1 euro permanentku na vstupy do areálu na celú sezónu. Seniori nad 62 rokov z Nitry majú vstup do areálu a Katedrály sv. Emeráma zdarma.

Pre ostatných stojí vstup 2 eurá. Ak chcete okrem múzea, katedrály a kazemát navštíviť aj katedrálnu vežu, musíte si kúpiť lístok za cenu 4 eurá.

Otváracie hodiny

Hradný areál je otvorený počas celého týždňa, od pondelka do nedele, a to v čase od 7.00 do 18.00 hodiny. Hociktorý deň v týždni môžete navštíviť aj Katedrálu – baziliku sv. Emeráma. Otvorená je od 9.00 do 12.00 a od 13.00 do 17.00.

Pozrieť si môžete aj prerobené Diecézne múzeum. Stavebnými úpravami prešlo začiatkom tohto roka. Otvorené je od piatku do nedele v čase od 10.00 do 18.00 hodiny.

Hradná veža je otvorená od piatku do nedele v čase od 10.00 do 18.00. Podmienkou je však priaznivé počasie, inak je veža neprístupná.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Tešíme sa na Vás 🙋‍♀️

Posted by Nitriansky hrad / Nitra Castle on Saturday, April 2, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM